Επιμέλεια: Ευαγγελία Ντούρου

Μπορεί όλες οι γυναίκες να θέλουν να δείχνουν όμορφες, λαμπερές και νέες, όμως κάποια βασικά βήματα στο μακιγιάζ είναι για πολλές ένας άλυτος γρίφος. Αυτό που δυσκολεύει περισσότερο τις γυναίκες είναι πώς θα βάλουν σωστά το concealer, ώστε να καλύψουν σπυράκια και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε έξυπνα tips που θα κάνουν παιχνιδάκι και αυτό τον… «Γολγοθά».

Αν θέλετε να καλύψετε σπυράκια και κοκκινίλες, καλό είναι να αγοράσετε ένα concealer σε compact μορφή για να έχετε μεγαλύτερο έλεγχο και να μπορέσετε να έχετε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Χρησιμοποιείστε καλύτερα ένα σκληρό πινέλο για σκιές, βάλτε αρκετή ποσότητα και αρχίστε να καλύπτετε τα σπυράκια σας. Με το δάχτυλό σας αρχίστε να απλώνετε το concealer ώστε να έχετε ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Αν το σπυράκι σας έχει βγει πρόσφατα θα πρέπει να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία πολλές φορές. Για να μείνει το concealer πάνω στα σπυράκια και να μην δείχνει το δέρμα σας λιπαρό, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε μια διαφανή πούδρα είτε σε σκόνη, είτε σε compact μορφή.

Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα και θέλετε να καλύψετε κοκκινίλες και ερεθισμούς ή τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας επιλέξτε ένα concealer σε κρεμώδη μορφή με ενυδατική κρέμα. Βάλτε μια μικρή ποσότητα στο πάνω μέρος της παλάμης σας και με τον παράμεσο πάρτε μια μικρή ποσότητα και αρχίστε να βάζετε το concealer ταμποναριστά κ��τω από τα μάτια. Με ένα πινελάκι βάλτε concealer και ακριβώς κάτω από το βλέφαρό σας, για να μην φαίνεται ότι έχετε μια σκιά κάτω από τα μάτια. Για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο στα μάτια, μη φοβηθείτε να βάλετε concealer όσο πιο κάτω χρειάζεται για καλύτερο αποτέλεσμα. Για να καλύψετε τις κοκκινίλες πάρτε ένα πιο μεγάλο πινέλο, βάλτε μια μικρή ποσότητα concealer και καλύψτε τις, κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Αυτό είναι πολύ καλό για τις κυρίες που έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα και έχουν πολλές κοκκινίλες ειδικά στη ζώνη Τ του προσώπου. Στο τέλος περάστε τα σημεία που έχετε βάλει concealer με μια διαφανή πούδρα και είστε έτοιμη.