Ολοένα και περισσότερες μελέτες συνδέουν την υπογονιμότητα με την διατροφή, καθώς από έρευνες έχει διαπιστωθεί ότι κάποιες τροφές ενισχύουν και κάποιες «βλάπτουν» το σπέρμα.

Σε μια νέα έρευνα, που πραγματοποίησαν ερευνητές στο Χάρβαρντ διαπιστώθηκε ότι τα γαλακτοκομικά μπορεί να βλάψουν την σύνθεση του σπέρματος, κυρίως όταν είναι πλήρη σε λιπαρά.

Οι ερευνητές εξέτασαν τη σχέση ανάμεσα στη πρόσληψη γαλακτοκομικών και την ποιότητα του σπέρματος 200 αντρών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι όσοι κατανάλωναν 3 μερίδες γαλακτοκομικών καθημερινά είχαν πι�� χαμηλή ποιότητα σπέρματος από αυτούς που κατανάλωναν λιγότερα πλήρη σε λιπαρά γαλακτοκομικά την ημέρα.

Επιπλέον, από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι υδατάνθρακες δεν επηρεάζουν την ποιότητα αλλά την ποσότητα του σπέρματος. Όσο περισσότεροι υδατάνθρακες καταναλώνονταν, τόσο μειωνόταν η συνολική ποσότητα του σπέρματος.