Στην αρχαιότητα το βλέμμα αποτελούσε έναν από τους βασικούς τρόπους της ερωτικής επικοινωνίας.

Ένα μονάχα βλέμμα αρκούσε να σκλαβώσει ολόκληρους λαούς, το βλέμμα τη�� Ελένης ήταν αυτό που σκλάβωσε τον Πάρη.....

O Πλάτωνας από την άλλη αναλύοντας τον Σωκράτη ήταν αυτός που προσπάθησε να αναλύσει την ψυχή μέσα από το βλέμμα και μόνο .

Η Κλεοπάτρα με ένα και μόνο βλέμμα κατάφερε να σαγηνεύει τον Καίσαρα.

Ο Ασκληπιός πάλι ήταν αυτός ,που κατάφερε να περιγράψει για πρώτη φορά την ρυμοτομία του ματιού.

Μιας και τα μάτια εξ αρχαιοτάτων χρόνων, αποτελούσαν το όπλο της γυναικείας σαγήνης , πάντα η φροντίδα τους αποτελούσε μια ιδιαίτερη ιεροτελεστία για κάθε γυναίκα από τότε ως σήμερα.

Ρόδα, άνθη, αιθέρια έλαια κατάφερναν να ανακουφίζουν το βλέμμα αλλά και να θεραπεύουν φυσικά τον πόνο .

Σύμφωνα, με τον μύθο η Πυθία από την λάμψη του Απόλλωνα έχανε το βλέμμα της και έτσι η μόν��ς τρόπος να δει τον μέλλον ήταν να πλύνει τα μάτια της στην Κρυσταλία πηγή καλύπτοντας τα με φύλλα από ρόδα.

Με την επικράτησης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η αισθητική κοσμετολογία έκανε άλματα ανακαλύπτοντας για πρώτη φορά το μακιγιάζ.

Έντονα λευκές επιδερμίδες με κόκκινα χείλη και αχνό βλέμμα .

Στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία ενώ το σώμα αρχίζει και καλύπτεται κάτω από περίτεχνες πορφύρες το βλέμμα παίρνει τον κύριο λόγο και οι πρώτες συνταγές για ένα έντονο και λαμπερό βλέμμα εμφανίζονται και μαγεύουν γυναίκες και άνδρες.

Η αυτοκράτειρα Θεοδώρα περνούσε αρκετές ώρες την ημέρα στον καθρέφτη της ενώ πάντα περιποιείτο τα μάτια της στο αλμυρό νερό του Βοσπόρου.

Τα οθωμανικά χαρέμια ήταν εκείνα που κατάφεραν να αναγάγουν την κοσμετολογία των ματιών σε επιστήμη, φίλτρα μπουγιούμια και θεραπείες διαφόρων τύπων σκλάβωναν τα βλέμματα της τύχης και του έρωτα

Στις αρχές του 19 αιώνα ξεκίνησαν η πρώτες έρευνες, για την θεραπεία ασθενειών των ματιών που ταλάνισαν κατά καιρούς την ανθρωπότητα και η έντονη επιθυμία για την καταπολέμηση της τύφλωσης.

Έτσι ξεκίνησε, η ανάπτυξη της οφθαλμολογίας και των κολλυρίων - σταγόνων για τα μάτια για τη θεραπεία παθήσεων των οφθαλμών.

Με τη πάροδο του χρόνου και συνεχών ερευνών ήρθαν στην επιφάνεια νέα στοιχεία που σόκαραν την ιατρική κοινότητα. Αυτό που όλοι νόμιζαν ότι ήταν απλώς μια θεωρεία επιβεβαιώθηκε.

Τα μάτια γερνάνε, με εμφανή αντιαισθητικά σημάδια πάνω στον επιπεφυκότα (λευκό μέρος ματιού) και στα βλέφαρα & τις βλεφαρίδες.

Έτσι στις απαρχές του 21 αιώνα ξεκίνησε να δημιουργείται ο τομέας της αισθητικής οφθαλμολογίας και η ανακάλυψη των πρώτων οφθαλμοκαλλυντικών δακρύων ομορφιάς (Beauty Tears) στο κόσμο ήταν γεγονός!