Σουηδοί επιστήμονες λένε πως ανέπτυξαν μετά από 14 χρόνια συστηματικής μελέτης και έρευνας μια κόλλα η οποία λειτουργεί σαν γύψο για τα οστά που έχουν υποστεί κάταγμα ή σπάσιμο, βοηθώντας στην ανάρρωση του ασθενή.

Οι ερευνητές του ��ασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Στοκχόλμης, πιστεύουν πως η εν λόγω κόλα, θα «αντικαταστήσει» τις μεταλλικές πλάκες και τις βίδες που τοποθετούνται όταν κάποιος έχει χτυπήσει σοβαρά κάνοντας έτσι και τις εγχειρήσεις στα οστά πιο ασφαλείς, γρήγορες και εύκολες σε σχέση με το παρελθόν.

Οι ερευνητές, ευελπιστούν πως αυτή η κόλλα, δεν θα αλλάξει μόνο τον τρόπο όπου αντιμετωπίζονται τα καταγμάτα στα οστά από τους γιατρούς και χειρούργους αλλά θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση πιο σοβαρών χτυπημάτων όπως στην σπονδυλική στήλη!

Η κόλλα θα διευκολύνει, σύμφωνα με τους Σουηδούς επιστήμονες, τις ζωές των ανθρώπων που είναι αναγκασμένοι να ζουν με μεταλλικές πλάκες στο σώμα τους ή ακόμα και τις ευπαθείς ομάδες ασθενών που η υγεία τους επιβαρύνεται όταν πρέπει να τους γίνει αναισθησία για να τους «ανοίξει» ο χειρούργος και να φροντίσει το κάταγμα.

Και αυτό γιατί η κόλλα, δεν είναι απλά δυνατή αλλά βιοδιασπώμενη και εύκολη στην εφαρμογή, σύμφωνα με τον ειδικό Michael Malkoch.

Όμως ακόμα υπάρχουν ερωτήματα για το κατά πόσο ασφαλής είναι αυτή η κόλλα για την οργανισμό. Μόλις τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων δείξουν πως δεν είναι επιβλαβής, τότε θα αρχίσει να δοκιμάζεται σε ζώα….