Αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στη διάρκεια της ενήλικης ζωής τους διατρέχουν τα παιδιά που περνούν πολλές ώρες της ημέρας τους «κολλημένα» στην οθόνη της τηλεόρασης και του υπολογιστή.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος αφορά και τα παιδιά που ασκούνται σε καθημερινή βάση, καθώς τα μεγάλα διαστήματα αδράνειας συμβάλλουν στην εμφάνιση προβλημάτων υγείας.

Η σχέση ανάμεσα στην έλλειψη σωματικής άσκησης και την παιδική παχυσαρκία έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά εδώ και χρόνια, ωστόσο το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας για τον καρκίνο εξέδωσε νέα ανακοίνωση για τα παιδιά που ασκούνται αλλά περνάνε αρκετές ώρες μπροστά στην τηλεόραση και υπολογιστές.

«Ο κόσμος συχνά συγχέει την καθιστική ζωή με την έλλειψη σωματικής άσκησης. Μπορεί όμως κάποιος να κάνει την απαιτούμενη γυμναστική καθημερινά, και πάλι να κάνει καθιστική ζωή με την έλλειψη σωματικής άσκησης. Μπορεί όμως κάποιος να κάνει την απαιτούμενη γυμναστική καθημερινά, και πάλι να κάνει καθιστική ζωή.

Τα παιδιά μπορεί να έχουν αρκετή σωματική δραστηριότητα μέσα από τα σπορ ή το παιχνίδι στο σχολείο, όμως αν περνούν πολύ χρόνο καθισμένα στο σπίτι, μπορεί να αναπτύξουν συνήθειες που αυξάνουν τον κίνδυνο ασθενειών όπως ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες και ο διαβήτης», εξηγεί η επικεφαλής της οργάνωσης Κέιτ Μεντόζα, προσθέτοντας ότι μειώνοντας τον χρόνο που περνούν καθισμένα στον υπολογιστή, μειώνονται και οι πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα.