Το δικό του αποτύπωμα στο χώρο της μόδας έχει αφήσει ο οίκος Missoni, ο οποίος από το Σάββατο ζει ένα θρίλερ με την εξαφάνιση του επικεφαλής του, Vittorio.

missoni-family.jpg

Αν και οι απαρχές του οίκου εντοπίζονται πολλές δεκαετίες πριν, ο ιταλικός οίκος αρχίζει να παίρνει την σημερινή του μορφή το 1953, οπότε ο Ottavio Missoni και η αγαπημένη του, Rosita, αποφάσισαν να «παίξουν» με υφαντά και να τα σχεδιάσουν.

missonifw.jpg

Το 1958 το ζευγάρι παρουσίασε την πρώτη του συλλογή, υπό τον τίτλο «Milano Sympathy», ενώ η μεγάλη καταξίωση ήρθε την δεκαετία του ’70, οπότε και καθιερώθηκαν στον χώρο με τα πλεκτά τους κομμάτια.

Missoni-SS13.jpg

Χρησιμοποιώντας κυρίως έντονα χρώματα, ρίγες και γεωμετρικά σχήματα, οι δημιουργίες του οίκου Missoni αγαπήθηκαν από εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και από πολλές κυρίες της showbiz, μεταξύ των οποίων οι Demi Moore, Cameron Diaz, Sharon Stone, Nicole Kidman, Blake Lively, Jennifer Lopez και Julia Roberts.

missoni-for-target.jpg

Σήμερα, την παράδοση της οικογένειας συνεχίζουν τα τρία παιδιά του Ottavio και της Rosita: ο Vittorio που είναι διευθυντής μάρκετινγκ, ο Luca που υπέγραψε την ανδρική συλλογή του 2008 και πλέον είναι υπεύθυνος δημιουργικού και η Angela που είναι σχεδιάστρια.

Μάλιστα, η καλλιτεχνική φλέβα συνεχίζεται και στα εγγόνια των ιδρυτών, καθώς η κόρη της Angela είναι ανεπίσημα η μούσα του Missoni και το πρόσωπο της καμπάνιας για τα δύο καινούργια αρώματα του οίκου!

missoni.jpg