Μελέτες έχουν δείξει ότι η πιο κοινή ημέρα γενεθλίων που αφορά το μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων σε εθνικό επίπεδο-είναι η 16η Σεπτεμβρίου!!! Αυτό σημαίνει ότι τα περισσότερα μωρά έχουν «συλληφθεί» κατά το μήνα Δεκέμβριο.

Στις ΗΠΑ το ποσοστό των «συλλήψεων» φτάνει το 9% του συνόλου κατά τη διάρκεια του εν λόγω μήνα. Αντίθετα ο Αύγουστος έχει το χαμηλότερο ποσοστό συλλήψεων από όλους τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου.

Το Πανεπιστήμιο του Τέξας σε αντίστοιχες μελέτες επιβεβαιώνει παρόμοια ευρήματα . Επιπλέον άλλες μελέτες δείχνουν ότι περισσότερα μωρά γεννιούνται στα τέλη Σεπτεμβρίου και λιγότερα τον Απρίλιο.

Οι βιολογικές υποθέσεις περιλαμβάνουν την επιδείνωση της ποιότητας του σπέρματος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, εποχιακές διαφορές στη λειτουργία της υπόφυσης-ωοθηκών που προκαλούνται από τις αλλαγές στη διάρκεια της ημέρας, καθώς και μεταβολή στην ποιότητα του ωαρίου ή της δεκτικότητας του ενδομητρίου.

Οι ερευνητές επίσης συσχετίζουν τους εορτασμούς των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με την αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα.

Σημαντικός δείκτης αύξησης της σεξουαλικότητας την περίοδο των Χριστουγέννων είναι η αύξηση των πωλήσεων των προφυλακτικών.

Δύο εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα οι πωλήσεις διπλασιάζονται!!!!

... μια εβδομάδα μετά …… «παίρνουν την κατηφόρα»…

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ” Journal of the Royal Society of Medicine,( 92 (2): 60-64.Κ ) , η απότομη αύξηση των πωλήσεων κατά την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα και η απότομη πτώση των πωλήσεων κατά την εβδομάδα μετά ,δείχνει ότι την πρώτη εβδομάδα οι προσδοκίες στο να βρουν κάποιο ερωτικό σύντροφό είναι ανεβασμένες και οι ενδιαφερόμενοι φτάνουν στην υπερβολή αγοράζοντας περισσότερα προφυλακτ��κά και την εβδομάδα μετά δεν αγοράζουν γιατί έχουν αρκετές προμήθειες (ενδεχομένως για τον υπόλοιπο χρόνο).

Η αύξηση της σεξουαλικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια τα τέλη του Δεκεμβρίου έχει ερμηνευθεί σε μεγάλο βαθμό στο πλαίσιο της ευθυμίας και της χαλαρότητας. Η περίοδος από τα Χριστούγεννα μέχρι την Πρωτοχρονιά συνδέεται με αυξημένες ευκαιρίες για κοινωνικοποίηση και πιο ηδονιστική προσέγγιση στη ζωή γενικότερα.