Πολύ σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της μελλοντικής παχυσαρκίας παίζουν οι πρώτες τροφές που δίνονται στα βρέφη, καθώς και η διατροφή της εγκύου.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Αυστραλοί επιστήμονες, που μίλησαν σε συνέδριο με θέμα την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Τα στοιχεία, που έρχονται από την χώρα των καγκουρό είναι ανησυχητικά, καθώς ένας στους τέσσερις κατοίκους είναι παχύσαρκος και το 40% υπέρβαροι!

Όπως αποκάλυψε ο ενδοκρινολόγος Τζον Φάντερ η διατροφή των εγκύων επηρεάζει το πάχος του παιδιού από την… αντίστροφη, καθώς όταν μια γυναίκα κάνει δίαιτα, οι πιθανότητες να βγει το παιδί υπέρβαρο είναι αυξημένες.

Όσον αφορά τις τροφές οι γονείς πρέπει να είναι προσεκτικοί τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής τους.