​Η οικονομική κρίση έχει επιπτώσεις και στη στοματική μας υγεία, καθώς οι Έλληνες επισκέπτονται σπάνια πλέον τους ιδιώτες οδοντιάτρους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά σε παρουσίαση των αξόνων και των δράσεων της εθνικής επιτροπής στοματικής υγείας στα δημοτικά σχολεία της χώρας, η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση στην στοματική υγεία των παιδιών μέχρι 12 ετών ανάμεσα σε 15 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τους «Γιατρούς του Κόσμου», στα πολυιατρεία τους στο κέντρο της Αθήνας, όπου έχουν δεχθεί 50 χιλιάδες ασθενείς, το 35% είχε ανάγκη από άμεση οδοντιατρική φροντίδα.

Σημαντικό πλήγμα έχουν δεχθεί όμως και οι ιδιώτες οδοντίατροι από την κρίση, καθώς σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η κίνηση στα ιδιωτικά οδοντιατρεία έχει πέσει στο μισό, οδηγώντας αρκετά στο λουκέτο.

Η Εθνική Επιτροπή Στοματικής Υγείας έχει αναλάβει την υλοποίηση προγραμμάτων, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, τους Γιατρούς του Κόσμου και το Δήμο Αθηναίων, κάτω από την εποπτεία της Γεν. Γραμματεί��ς Δημόσιας Υγείας.

Τα προγράμματα αφορούν κυρίως τα παιδιά.