Επιμέλεια: Ευαγγελία Ντούρου

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ήδη έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση και αν και οι καιροί είναι δύσκολοι, εμείς θα κάνουμε την αντίστασή μας στο mood ομαδική κατάθλιψης που επικρατεί και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λίγη λάμψη και λίγη χαρά στις μέρες αυτές.

Γι’ αυτό λοιπόν ακόμα κι αν δεν πάτε σε κάποιο ρεβεγιόν, ακόμα κι αν αποφασίσετε να περάσετε ήρεμα και απλά τις γιορτές με φίλους και την οικογένειά σας, το σίγουρο είναι ότι θα θέλετε να δείχνετε περιποιημένη και όμορφη.

Η προετοιμασία λοιπόν ξεκινά από τώρα. Βασική συμβουλή είναι καθόλου άγχος και καλή διάθεση. Αν θέλετε τα μαλλάκια σας να δείχνουν όμορφα, πυκνά και λαμπερά καλό είναι να τα κόψετε λιγάκι ένα μην πριν για να φύγουν οι μύτες, η ψαλίδα και να ανανεωθούν. Καλό είναι επίσης αν έχετε ανταύγειες να πάτε να τις ανανεώσετε για να μην δείχνουν ξεθωριασμένες και χωρίς ένταση. Μην ξεχνάτε ποτέ τις μάσκες για τα μαλλιά σας.

Για το πρόσωπό σας, φροντίστε να έχετε βγάλει σωστά τα φρύδια σας, ενώ καλό είναι μια φορά την εβδομάδα μέχρι τα Χριστούγεννα να κάνετε ένα pealing. Προτιμήστε φυσικά υλικά, όπως η ζάχαρη και το γάλα και θα δείτε θαύματα.

Επειδή μάλιστα στις γιορτές το παρακάνουμε λίγο με το φαγητό, καλό είναι να ξεκινήσετε από τώρα μια διατροφή, χωρίς υπερβολές, ώστε να αποβάλλετε τα περιττά υγρά και να χάσετε και ένα, δύο κιλάκια για να έχετε περιθώριο να απολαύσετε τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.

Όσο για το μακιγιάζ των γιορτών; Οι ειδικοί προτείνουν λαμπερά ρουζ και ιριδίζουσες σκιές, ενώ απαραίτητη είναι η λάμψη στα ζυγωματικά και το μέτωπο.