Επιμέλεια: Βαγγέλης Θεοδώρου

Νομίζεις ότι γυαλιά ηλίου φοράμε μόνο το Καλοκαίρι κι αν τα βάλεις τον Χειμώνα θα σε πούνε ψώνιο; Κι όμως! Τα γυαλιά είναι απαραίτητα και γι’ αυτή την εποχή, όχι για το στυλ, αλλά για την προστασία των ματιών μας! Το star.gr σου εξηγεί γιατί πρέπει να φοράμε γυαλιά ηλίου τον Χειμώνα και σου παρουσιάζει φθηνές προτάσεις για να αποκτήσεις το δικό σου ζευγάρι.

Μπορεί τον Χειμώνα τα διαστή��ατα ηλιοφάνειας να μην είναι εξίσου μεγάλα με εκείνα του Καλοκαιριού, ωστόσο, όπως τονίζουν οι ειδικοί, οι ακτίνες εξακολουθούν να είναι επικίνδυνες.

Buldoza Ray Ban


Λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας, τα μάτια μας μπορούν να υποστούν από μία «απλή» κερατίτιδα ή επιπεφυκίτιδα, έως πολύ σοβαρότερες βλάβες, όπως η ερυθρίαση, ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Gant ChloeΓια να προστατεύσεις τα μάτια σου αποτελεσματικά, το πρώτο και κυριότερο που έχεις να κάνεις είναι να προμηθευτείς γυαλιά ηλίου.

- μην αγοράζεις γυαλιά από πλανόδιους πωλητές ή πάγκους.

- οι φακοί πρέπει ��α απορροφούν το 100% της ακτινοβολίας.

- τα γυαλιά θα πρέπει να απέχουν 0,6 εκατοστά από το μέτωπό σου και να ακουμπούν στη μύτη και τα αυτιά, χωρίς να πιέζουν τους κροτάφους και τις βλεφαρίδες σου.

Matthew Williamson Tom Ford- οι φακοί πρέπει να είναι κατασκευασμένοι από οργανικά υλικά, ανθεκτικοί στα χτυπήματα και τις γρατσουνιές. Επίσης, τα γυαλιά σας πρέπει να φέρουν το διακριτικό CE, να έχουν δηλαδή εγγύηση ποιότητας και αποτελεσματικότητας.

- τα χρώματα φακών που παρέχουν την μέγιστη προστασία είναι το καφέ και το σκούρο κόκκινο. Τα πιο «ξεκούραστα» χρώματα είναι το πράσινο-γκρι και το φιμέ.

- να θυμάσαι ότι οι φακοί ηλίου έχουν ημερομηνία λήξης: κάθε δύο χρόνια πρέπει να ανανεώνονται!

Von Zipper Prada