Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν οι "μπουρλοτιέρηδες" των ΑΤΜ

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται 4 άνδρες οι οποίοι από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι πριν λίγες ημέρες είχαν ανατινάξει 5 ATM τραπεζών σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Οι 4 ληστές είχαν σκορπίσει τον τρόμο σε απομακρυσμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχει ελλιπής αστυνόμευση.  Μέσα σε έξι μήνες χτύπησαν 5 ΑΤΜ σε Ασβεστοχωρι, πευκα , τριλοφο, λαγυνα και επανομη.

Οι δράστες έφταναν με κλεμμένες μοτοσυκλέτες διοχέτευαν αέριο στο ΑΤΜ και με τη μέθοδο του σπινθήρα το ανατίναζαν. Στη συνέχεια, εξαφανίζονταν όλα γίνονταν μέσα σε λίγα λεπτά.

Τα χρήματα που απέσπασαν από τα ΑΤΜ ξεπερνάν  τις 113χιλιαδες ευρώ.

Ύστερα από συντονισμένες έρευνες της αστυνομίας συνελήφθησαν σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική 3 ομογενείς 32, 38 και 40 ετών καθώς και ένας ημεδαπός 22ετων.

Στις οικίες τους εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός: 2 πιστόλια, φυσίγγια, μαχαίρια κυνηγετική καραμπίνα και διαρρήχτηκα εργαλεία. 

Ακόμη βρέθηκαν χρυσά κοσμήματα ,σταυροί, καδένες, βραχιόλια και μεγάλος αριθμός κινητών τηλέφωνων.  Οι δυο από του συλληφθέντες είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία για διαρρήξεις τραπεζών.

 

Δείτε περισσότερα στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top