Κινηματογραφική καταδίωξη και σύλληψη εν πλω λαθροδιακινητή από το ελληνικό λιμενικό

Αμέριμνοι οι λουόμενοι στην παραλία Λάμπη της Κω άκουσαν ξαφνικά ηχητικά σήματα και πυροβολισμούς από ελληνικό λιμενικό σκάφος

Αμέριμνοι οι λουόμενοι στην παραλία Λάμπη της Κω άκουσαν ξαφνικά ηχητικά σήματα και πυροβολισμούς από ελληνικό λιμενικό σκάφος, το οποίο καταδίωκε εν πλω ταχύπλοο, στο οποία επέβαινε αλλοδαπός διακινητής. Με τον τρόπο αυτό οι λιμενικοί, τον προειδοποιούσαν να σταματήσει.

Ο 37χρονος ιδιοκτήτης ενός φουσκωτού, που μόλις είχε αποβιβάσει στην ίδια παραλία, εφτά μετανάστες, δεν συμμορφώθηκε. Και με έναν επικίνδυνο ελιγμό, επιχείρησε να ξεφύγει, αλλά έχασε την ισορροπία του και τραυματίστηκε ελαφρά.

Οι λιμενικοί τον καταδίωξαν μέχρι που κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν πλήρως τη λέμβο του, και να την οδηγήσουν στο λιμεναρχείο της Κω.

Την όλη επιχείρηση παρακολούθησε, από απόσταση, τουρκική ακταιωρός, χωρίς να παρέμβει σε κανένα σημείο.

Εύσημα Πάπα στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Η Ελλάδα κι η Ιταλία στάθηκαν ιδιαίτερα γενναιόδωρες στην υποδοχή μεταναστών, δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος, δυο μέρες πριν από τη μίνι σύνοδο κορυφής για το μεταναστευτικό, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

«Πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σκέφτονται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να επενδύσουν σε αυτές τις χώρες να επενδύσουν με πληροφορίες για τη δημιουργία εργασίας και την παροχή εκπαίδευσης, και τα δύο πράγματα. από όπου προέρχονται αυτοί οι άνθρωποι» δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος

 

Η ΕΕ σχεδιάζει επιστροφή προσφύγων σε Ελλάδα και Τουρκία και "hot spot" στα δυτικά Βαλκάνια

Οι Ευρωπαίοι επεξεργάζονται εναλλακτικά σχέδια για όσους αλλοδαπούς έχουν φτάσει παράτυπα στην Κεντρική Ευρώπη, στη σκιά της ενδοκυβερνητικής διαμάχης στη Γερμανία. Ένα από αυτά προβλέπει την οικονομική ενίσχυση με συνολικά σχεδόν 5 δισεκατομμύρια ευρώ, όχι μόνο της Ελλάδας και της Ιταλίας, για να φιλοξενήσουν μετανάστες αλλά και των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, για να δημιουργήσουν και αυτές χοτ-σποτ.

 «Τίθεται σε αμφισβήτηση η αρχή της αλληλεγγύη  και μαζί της το μέλλον της Ευρώπης.  Οι ηγέτες θα πρέπει να καταλήξουν σε συμβιβασμό καθοδηγούμενοι από Ευρωπαϊκό πνεύμα.» τόνισε ο επίτροπος της ΕΕ για τη μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος

 

200 μετανάστες πνίγηκαν στη Μεσόγειο μέσα σε ένα διήμερο

Το τελευταίο διήμερο πνίγηκαν διακόσιοι μετανάστες από τη Λιβύη στη Μεσόγειο, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του STAR με την Πόπη Τσαπανίδου εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top