Το καλοκαίρι χάθηκε! Επιδεινώνεται ο καιρός – Βροχερό το Σαββατοκύριακο

Ξεκινούν οι μπόρες από σήμερα

Πρώτη δημοσίευση: 13:19

Ο Ιούνιος συνεχίζει τα τσαλίμια του και το καλοκαίρι αγνοείται… αφού μπορεί να έφυγε ο Μίνωας, αλλά από σήμερα το σκηνικό του καιρού χαλάει και πάλι και το Σαββατοκύριακο αναμένεται συννεφιασμένο και βροχερό.

H ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, προειδοποιώντας για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. 

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ θα επηρεαστούν:

1. Αύριο Σάββατο ο καιρός θα χαλάσει: Πριν το μεσημέρι στα βορειότερα νησιά του Ιονίου. Το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο, την Δυτική και Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Επίσης, στην Κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ, στην Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη Βόρεια Εύβοια!

2. Την Κυριακή (24-06-2018)

Από το πρωί, στην Χαλκιδική, στην Ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες και την Βόρεια Εύβοια. Το απόγευμα στα ηπειρωτικά εκτός από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

3. Τη Δευτέρα ο καιρός θα χαλάσει στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, την Δυτική και Κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο.

4. Την Τρίτη (26-06-2018) ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στα νησιά του Ιονίου και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού 

Αττική

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Ο καιρός αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές κυρίως στα γύρω ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στη Θράκη και βαθμιαία στη Μακεδονία. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και βαθμιαία στα ανατολικά νοτιοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Ο καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια 5 και πιθανώς τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Ο καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πιθανώς βαθμιαία στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο Καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο (23/06) στα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια θα ενταθούν. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στο βορειοανατολικό Αιγαίο βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Κυριακή

Την Κυριακή (24/06) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Τα φαινόμενα είναι πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περεταίρω άνοδο.

Μέχρι την Τετάρτη θα διαρκέσει η κακοκαιρία

Τη Δευτέρα (25/06) στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους έντονες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. 

Την Τρίτη (26/06) νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους έντονες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Πρόσκαιρη εξασθένηση το βράδυ στα νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5, στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 πρόσκαιρα το πρωί στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη (27/06) στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση το βράδυ. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του STAR με την Πόπη Τσαπανίδου εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top