Ουρές χιλιομέτρων με απορριμματοφόρα έξω από τον ΧΥΤΑ

Με ρυθμούς χελώνας ξεκίνησε η αποκομιδή των σκουπιδιών

Με ρυθμούς χελώνας ξεκίνησε να ομαλοποιείται η αφόρητη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί με τους λόφους σκουπιδιών που είχαν σχηματιστεί σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, καθώς μεταφέρονται και εναποθέτονται σε δύο νέες εγκαταστάσεις, στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων Φυλής, ενώ επιτρέπεται και η είσοδος των οχημάτων στον ΧΥΤΑ.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί έξω από τον ΧΥΤΑ από δήμους όλου του λεκανοπεδίου που περιμένουν να εναποθέσουν τα σκουπίδια.

 «Η εναπόθεση των απορριμμάτων στις νέες εγκαταστάσεις μέχρι στιγμής γίνεται κυρίως από οχήματα -πρέσες», επεσήμανε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ η αντιπρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Αφροδίτη Μπιζά, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση της για την θετική εξέλιξη της κατάστασης.

Όπως είπε η λειτουργία του ΧΥΤΑ θα αποκαθίσταται σταδιακά και προοδευτικά, με την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και σταθεροποίησης των ρηγμάτων του εδάφους.

«Αυτή τη στιγμή δημιουργούμε αντιστηρίγματα στους δύο νέους χώρους που ανοίξαμε για την συντομότερη αποφόρτιση της πόλης», επισημαίνει η αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, τονίζοντας ότι προτεραιότητα της Διοίκησης αποτελεί η διασφάλιση των συνθηκών εργασίας και της υγείας των εργαζομένων στον χώρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top