Οδηγίες-ντροπή σε αστυνομικούς: Θα μπαίνετε στο μετρό τρέχοντας πίσω από επιβάτη με εισιτήριο!

«Αποκαλύπτοντας την ταυτότητα μας, θέτουμε τους εαυτούς μας σε κίνδυνο» λέει αξιωματικός της ΕΛΑΣ στο star.gr

Οδηγίες-ντροπή σε αστυνομικούς για τα μέσα μεταφοράς

Οδηγίες-ντροπή έχουν λάβει άτυπα οι αστυνομικοί, αναφορικά με τη μετακίνησή τους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έδειξε καμία πρόνοια για το θέμα των καρτών με αποτέλεσμα οι επιλογές που τους δίνονται είναι δύο:

- είτε να απευθυνθούν στους υπαλλήλους του Μετρό (ή των υπολοίπων μέσων μεταφοράς, όπως ο ηλεκτρικός και τα λεωφορεία), δείχνοντας την ταυτότητα και ζητώντας να τους ανοίξουν τις μπάρες,

- είτε να… τρέξουν πίσω από έναν επιβάτη με ηλεκτρονικό εισιτήριο και να περάσουν μαζί του!

Κι αν το δεύτερο είναι και προβληματικό αλλά και… κατάντια, το πρώτο εγκυμονεί και κινδύνους.

«Μας υποχρεώνουν να δείχνουμε την αστυνομική κάρτα μας δημοσίως, θέτοντας την ασφάλειά μας σε κίνδυνο. Ο οποιοσδήποτε κακόβουλος θα μπορούσε στη συνέχεια να μας βάλει στόχο», δηλώνει στο star.gr αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, που δε θέλει να αποκαλύψει την ταυτότητα του.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, οι περισσότεροι αστυνομικοί προκειμένου να αποφύγουν όλη αυτή την κατάσταση, απλά επιλέγουν να αγοράζουν εισιτήριο, αν και δικαιούνται ελεύθερη είσοδο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η ελεύθερη είσοδος που δικαιούνται, μάλιστα, δεν τους δίνεται δωρεάν, αφού προβλέπεται σχετική κράτηση στους μισθούς τους.

Το θέμα ήρθε και στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Αμυρά.

Ο βουλευτής κάνει λόγο για «ντροπιαστικές οδηγίες» και τονίζει πως οι αστυνομικοί διατίθενται από την υπηρεσία τους τουλάχιστον δύο με τρεις φορές την εβδομάδα σε αποστολές μέτρων φύλαξης μακρινών αποστάσεων (γήπεδα, πορείες, κλπ). Κάτι που σημαίνει πως η ανάγκη μετακίνησής τους με τα Μ.Μ.Μ. είναι αυξημένη.

«Οι Έλληνες αστυνομικοί δεν είναι λαθρεπιβάτες και αντί η ηγεσία τους να τους δίνει τέτοιες ντροπιαστικές συμβουλές, καλό θα είναι να πιέσει τον Υπουργό τους κ. Τόσκα να υπογράψει μαζί με τους Υπουργούς Μεταφορών και Οικονομικών την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που προβλέπει το άρθρο 86 του Ν.4530/2018 για την ελεύθερη μετακίνηση των αστυνομικών στα Μ.Μ.Μ.», δήλωσε ο Γιώργος Αμυράς καταθέτοντας σχετική ερώτηση στη Βουλή.

 

Πέτρος Κατσαβριάς

pkatsavrias@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top