Καλοκαίρι στην Αθήνα: 5 ιδέες για διακοπές στην πόλη!

Πεζόδρομοι, εστιατόρια, πάρκα και υπέροχες παραλίες

Καλοκαίρι στην Αθήνα; Μπορεί σε κάποιους να ακούγεται εφιαλτικό σενάριο, ωστόσο αν έχεις τη διάθεση να ανακαλύψεις τις ομορφιές της, η πρωτεύουσα της χώρας μας μπορεί να σε εκπλήξει ευχάριστα.

Αν λοιπόν το φετινό καλοκαίρι σε βρει στην πόλη αυτή, μην απελπίζεσαι. Ακόμη και αν όλοι σου οι φίλοι έχουν κλείσει διακοπές σε νησιά, σε χωριά και εξωτερικά, σου προτείνουμε να ακολουθήσεις τον οδηγό μας και να περάσεις ένα αξέχαστο καλοκαίρι “in the city”.

Βάλε άνετα παπούτσια και ξεκίνα το περπάτημα!

Άσε για λίγο τα προάστια και κατέβα στο ιστορικό κέντρο.

Με αφετηρία το Μοναστηράκι περιηγήσου στη Πλάκα, στου Ψυρρή, στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και δες τους Αέρηδες, την Καπνικαρέα, τη Ρωμαική αγορά και τη Στοά του Αττάλου.

Κάνε μια στάση στα διάσημα σκαλιά των Αναφιώτικων για ένα γρήγορο καφέ ή κρασί. Κάτσε στα στριμωγμένα τραπεζάκια και απόλαυσε την ατμόσφαιρα ξενοιασιάς της γειτονιάς που χτίστηκε από νησιώτες.

Πάρε ένα παγωτό στο χέρι και φτάσε μέχρι το Θησείο. Άσε τα πλήθη των τουριστών να σε παρασύρουν και νιώσε κι εσύ λίγο… τουρίστας στη πόλη σου!

Γεύσεις

Μετά τον σας περίπατό σου κάνε μια στάση στον πεζόδρομο της Αδριανού. Υπάρχουν πολλά εστιατόρια και είναι ο ιδανικός τρόπος για να παρακολουθήσεις την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Κρυμμένες, πεντακάθαρες παραλίες

Όποιος πιστεύει ότι η Αττική δεν αξίζει για  μπάνιο, σίγουρα δεν έχει φτάσει στο Σούνιο. Ακολουθώντας την Αθηνών – Σουνίου, συναντάς κάποιες από τις ωραιότερες παραλίες που δεν θα πιστεύεις ότι υπήρχαν δίπλα στην πόλη:

Μαύρο Λιθάρι: Καθαρή, σχετικά κοντινή, με beach bar και ρακέτες. Ό, τι πρέπει για όσους αναζητούν λίγο τη φασαρία και τη διασκέδαση.

Θυμάρι: Χαλικάκι, πεντακάθαρα νερά, μουσική και θαλάσσια σπορ. Θα τη βρεις μετά την Παλαιά Φώκαια, με την ταμπέλα "Θυμάρι". Αγαπημένη των νέων αλλά και των οικογενειών, είναι πραγματικά μια πανέμορφη παραλία. Στο γυρισμό πέρνα από τα ταβερνάκια που βρίσκονται δίπλα για ψάρι με θέα το ηλιοβασίλεμα, δεν θα το μετανοιώσεις.

Λεγραινά: Στο 6ο χλμ Αθηνών Σουνίου, μια από τις ομορφότερες και ήσυχες παραλίες της Αττικής σε περιμένει να την ανακαλύψεις.  Ανοργάνωτη, σχετικά ρηχή, με άμμο και πεντακάθαρα νερά. 

ΚΑΠΕ: Τελευταία και καλύτερη. Αφού έχεις περάσει τα Λεγραινά, υπάρχει μία ταμπέλα για μια ταβέρνα. Εκεί στρίβεις δεξιά και αφήνεις τον δρόμο να σε πάει. Θα δεις μια ταμπέλα που λέει ΚΑΠΕ. Μην σε τρομάξουν τα 99 σκαλιά που πρέπει να κατέβεις και να ανέβεις στο γυρισμό. Η ομορφιά του τοπίου σε αποζημιώνει. Κατεβαίνεις τα σκαλιά και νομίζεις ότι είσαι αλλού, σε ένα νησί και όχι στην Αττική.

Extra tip: Πάρε το cooler σου, βάλε μπύρες, σάντουιτς και φρούτα και πέρνα όλη τη μέρα σου στην παραλία. Μπορεί να είναι ανοργάνωτη, αλλά αυτό είναι που της προσδίδει μαγεία.

Καλοκαιρινά βράδυα

Η Αθήνα το καλοκαίρι μπορεί να αδειάζει, αλλά η νυχτερινή ζωή συνεχίζεται αμείωτη. Στο Γκάζι θα πας για πιο έντονους ρυθμούς, στο Μοναστηράκι θα δοκιμάσεις πιο χαλαρές καταστάσεις σε ταράτσες και κήπους, στα στενά της Ηφαίστου και γύρω από την πλατεία Αβυσσηνίας.

Για clubbing και πίστες μία είναι η αδιαμφισβήτητα η βασίλισσα: η παραλιακή. Μπαρ, club, ρομάντζο, ό, τι ζητήσεις θα το βρεις πλάι στο κύμα, μια ανάσα από το κέντρο της πόλης.

Θερινά σινεμά

Τα θερινά σινεμά τα αγαπάμε. Τα αγαπάμε γιατί μας θυμίζουν λίγο την παλιά Αθήνα. Καλοκαιρινές νύχτες, πρασινάδα, δροσιά, καθίσματα με τραπεζάκι.

Mας αποθεώνει το CNN: Το καλύτερο θερινό σινεμά του κόσμου βρίσκεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Θησείο!

Αναζήτησέ τα στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, στο Κολωνάκι, στον Άλιμο και στην Κηφισιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top