Πανελλαδικές 2018: Οι απαντήσεις σε Λατινικά, Χημεία και Α.Ο.Θ.

Ιδιαίτερα απαιτητικά τα θέματα στη Χημεία

Πανελλήνιες 2018:Τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και ΑΟΘ
Πρώτη δημοσίευση 10:48

 

Στα μαθήματα των Λατινικών (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), της Χημείας (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) και των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) διαγωνίστηκαν σήμερα χιλιάδες υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων της χώρας για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ «ΕΠΕΣΑΝ»:

 

​ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ:

 

ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ

 

Eύκολα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις ήταν τα θέματα των Λατινικών Προσανατολισμού της Ομάδας των Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Ζητήθηκε από τους υποψήφιους η μετάφραση τριών αποσπασμάτων από τα κείμενα του σχολικού βιβλίου. Οι ασκήσεις της γραμματικής δε δημιούργησαν προβλήματα, ενώ η εξέταση κάλυπτε όλο το εύρος της ύλης.

Στο σκέλος του συντακτικού οι ασκήσεις ήταν διατυπωμένες με απόλυτη σαφήνεια, γεγονός που δε δημιουργούσε καμία δυσκολία.

Με τα θέματα αυτά οι πολύ καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να αριστεύσουν. Σε γενικές γραμμές ήταν ευκολότερα από τα περυσινά θέματα.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΆ ΤΑ ΘΈΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΗΜΕΊΑ

 

Πολύ μεγάλη έκταση και ιδιαίτερα απαιτητικά ήταν τα θέματα στη Χημεία στα οποία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών.

Οι δυσχέρειες για τους υποψήφιους ξεκινούσαν από το Θέμα Β, ενώ ειδική δυσκολία είχαν το θέμα Γ1 και το τελευταίο υποερώτημα του Δ2.

Στα θέματα αυτού του επιπέδου μπορούσαν να ανταποκριθούν μόνο οι πολύ καλά προετοιμασμένοι μαθητές, που διέθεταν συνδυαστική και δημιουργική σκέψη.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

 

Απολύτως αναμενόμενα ήταν τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας στα οποία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Στα ερωτήματα που αφορούσαν στη θεωρία οι διατυπώσεις ήταν απολύτως σαφείς και οι απαντήσεις εντοπίζονταν εύκολα σε συγκεκριμένες σελίδες του σχολικού βιβλίου.

Οι ασκήσεις ήταν απλές και απαιτούσαν εφαρμογή γνώσεων τύπων από το σχολικό βιβλίο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top