Ποιες παραλίες της Αττικής είναι ακατάλληλες για κολύμβηση

Η έρευνα του Πανελληνίου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών

Πρώτη ανάρτηση 09-06-2018 22:01

Το πρώτο κύμα καύσωνα έκανε ήδη την εισβολή του στη χώρα με τον υδράργυρο να ανεβαίνει επικίνδυνα και πολλούς να αναζητούν μια όαση δροσιάς στις παραλίες της πρωτεύουσας.

Ποιες όμως είναι κατάλληλες και ποιες ακατάλληλες για κολύμβηση;

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών , και έπειτα από μικροβιολογικές και άλλες εξετάσεις, κατέγραψε την κατάσταση των νερών σε 323 παραλίες στην Αττική , κατέληξε ότι 252 παραλίες (78.2%) είναι κατάλληλες παραλίες για κολύμβηση και 71 (22%) είναι ακατάλληλες .

Πώς έγιναν οι δειγματοληψίες:

 

Όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ», οι δειγματοληψίες, σύμφωνα με το Κέντρο, γίνονται σε αποστειρωμένα μπουκάλια τα οποία ανοίγουν μέσα στη θάλασσα και κλείνουν σ΄ αυτήν, από την ακτή σε μήκος 5 μέτρα και σε βάθος 30cm. Στη συνέχεια μεταφέρονται σε ψυγείο στα πιστοποιημένα εργαστήρια, όπου μέσα σε έξι ώρες γίνονται οι αναλύσεις.

Οι παράμετροι που εξετάστηκαν στην έρευνα είναι οι εξής:

 

• Κολοβακτηρίδια
• Εντερόκοκκοι
• Ε-Coli
• Φυσικοχημικές παράμετροι (απορρυπαντικά, ορυκτέλαια, φαινόλες) και μη εργαστηριακά εκτιμούμενες οπτικές παράμετροι (χρώμα, επιπλέοντα αντικείμενα, θολερότητα).

Κυρίως παρακολουθούνται οι ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, καθώς επίσης και οι ακτές που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από αισθητική, τουριστική, περιβαλλοντική άποψη κ.λπ.

Με γνώμονα τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων, έκανε μια κατανομή στις παραλίες χαρακτηρίζοντάς τες Κατάλληλες (Κ) για κολύμβηση και Ακατάλληλες (Α).

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top