Αντιδήμαρχος Λέσβου: «Οι ΜΚΟ κρύβονται πίσω από τις φασαρίες στη Μόρια»

Υποβάλλει την παραίτηση του ο αντιδήμαρχος Λέσβου, Γεώργιος Κατζάκος

Αντιδήμαρχος Λέσβου: "Οι ΜΚΟ υποκινούν τις φασαρίες"

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε στις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο ο αντιδήμαρχος  του νησιού κ. Γεώργιος Κατζάκος.

Ο ίδιος μιλώντας στο star.gr δήλωσε πως το κράτος είναι άφαντο στην περιοχή, επιτρέποντας έτσι την ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ. «Οι ΜΚΟ είναι κράτος εν κράτει. Κάνουν ό,τι θέλουν»  δηλώνει. 

"Οι ίδιες οι ΜΚΟ υποκινούν τις φασαρίες στη Μόρια"

Στο νησί οι παράνομες δομές φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Στον Λάρσο βρίσκονται εγκατεστημένοι 500 μετανάστες και ενώ το μισθωτήριο που είχαν συνάψει με τον ιδιοκτήτη αποθήκης έχει λήξει από τον Μάρτιο, όχι μόνο δεν έχουν αποχωρήσει, αλλά η ΜΚΟ δεν έχει καταβάλει και το ενοίκιο για τους τρεις τελευταίους μήνες. Ο κ. Κατζάκος για το συμβάν αυτό έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Μυτιλήνης.

Οι μετανάστες φέρεται να μεταφέρθηκαν από το hot spot της Μόριας στον Λάρσο, λόγω θρησκευτικών διαφορών που είχαν με συμπατριώτες τους στον καταυλισμό. Ο αντιδήμαρχος, ωστόσο, αφήνει αιχμές για τις διενέξεις αυτές.

«Βάζουν το χεράκι τους οι ΜΚΟ, ώστε η δουλειά να μοιράζεται σε όλους» αναφέρει χαρακτηριστικά στο star.gr 

Η κατάσταση στα hotspots έχει ξεφύγει. Τα επεισόδια μεταξύ των μεταναστών ολοένα και αυξάνονται, με αποτέλεσμα  τις περισσότερες φορές να προκαλούνται σοβαροί τραυματισμοί. 

 

Έτοιμος να υποβάλλει την παραίτησή του 

Ο κ. Κατζάκος την Δευτέρα θα υποβάλλει την παραίτηση του αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στην παντελή αδιαφορία του κράτους και στην αυθαιρεσία των ΜΚΟ, όπως υποστηρίζει.  

Το κλίμα στην Λέσβο είναι τεταμένο. Οι κάτοικοι έχουν φτάσει στα όριά τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που μετανάστες προκαλούν φθορές σε χωράφια και περιουσίες. Ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρης Βίτσας διαβεβαίωσε τον δήμαρχο της Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, ότι οι μετανάστες θα απομακρυνθούν σταδιακά μέχρι το Δεκέμβριο και θα μεταφερθούν σε καινούργια καμπ της Στερεάς Ελλάδας.

 

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Καραμάτσικος

t.karamatsikos@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top