Αμαυρώθηκε από επεισόδια η πορεία της ΓΣΕΕ

Μπλακ άουτ στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ποια μέσα απεργούν σήμερα 30/05;
Πρώτη δημοσίευση: 07:03

 

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας, με εργαζόμενους, συνταξιούχους και φοιτητές να διαδηλώνουν ενάντια στις πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης. Οι πορείες όμως αμαυρώθηκαν από επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ ομάδας διαδηλωτών και αστυνομικών. 

Έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ πραγματοποιήθηκαν μάχες σώμα με σώμα έξω, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και βολίδες κρότου λάμψης.

Λίγο νωρίτερα ομάδα περίπου 20 ατόμων επιτέθηκε με αυγά εναντίον συνδικαλιστών της ΓΣΕΕ, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ανάμεσα σε εκείνους που συμμετείχαν στα επεισόδια ήταν και μέλη του Ρουβίκωνα. 

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πόρεια προς τη Βουλή, ενώ το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. 

«Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε για άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μέτρων, για την υλοποίηση ουσιαστικών μέτρων ανακούφισης των ανέργων, για την επαναφορά των συντάξεων σε αξιοπρεπή επίπεδα, για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, για την επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για την αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους τα συνδικάτα και προσθέτουν πως «ο αγώνας είναι μονόδρομος».

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν σήμερα οι κάτοικοι της πρωτεύουσας, καθώς λόγω της απεργίας τα μέσα μαζικής μεταφορά θα λειτουργήσουν μετ’ εμποδίων.

Συγκεκριμένα τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ θα κινούνται από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ, ενώ κανονικά θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια σε μετρό και ηλεκτρικό.

Δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας, από τις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης έως τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας, ενώ δε θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του Προαστιακού κι έτσι δε θα πραγματοποιούνται και δρομολόγια του μετρό από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας προς το Αεροδρόμιο.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έβγαλε ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι θα υπάρξει αναστολή όλων των δρομολογίων της από το βράδυ της Τρίτης έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ενώ ματαιώθηκαν και τα βραδινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκης που ήταν προγραμματισμένα να αναχωρήσουν τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Στάση εργασίας από τις 10:00 – 13:00 θα πραγματοποιήσουν και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να υπάρξουν ακυρώσεις σε πολλές πτήσεις.

Σε ανακοίνωσή τους η AEGEAN και η Olympic Air αναφέρουν ότι θα ακυρωθούν 6 σκέλη πτήσεων και θα τροποποιηθεί η ώρα αναχώρησης σε 50 σκέλη πτήσεων. Καλούνται μάλιστα όσοι είναι να ταξιδέψουν να επισκέπτονται το site της AEGEAN www.aegeanair.com και της Olympic Air www.olympicair.com ή να καλούν στα τηλέφωνα:

  • Για την AEGEAN:801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)
  • Για την Olympic Air:801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)

Απεργία και στα ΜΜΕ

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top