Οι πιλότοι της Formula 1 αγωνίστηκαν για την «ΕΛΠΙΔΑ»

Ο ποδοσφαιρικός φιλανθρωπικός αγώνας ήταν αφιερωμένος φέτος στους σκοπούς των Συλλόγων Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Πρώτη δημοσίευση: 24/5/2018 - 16.20

Με την ευκαιρία του MONACO GRAND PRIX, που θα διεξαχθεί στις 27 Μαΐου 2018 στο Μονακό, και παρουσία της Προέδρου του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, έλαβε χώρα ο 26ος ποδοσφαιρικός αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα ανάμεσα στις ομάδες  «World Stars for the Children Monaco» και τη «Nazionale Piloti F1 Drivers»,  στο Μονακό.

(Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στο στάδιο Lucien Rhein του Menton πριν από την έναρξη του αγώνα)

(Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Πρίγκιπας Αλβέρτο του Μονακό με τη δημοσιογράφο του SkySportF1 και τους κυρίους Παπασάββα και Μαστοράκη)

Ο παραδοσιακός αγώνας ανάμεσα στην ομάδα των Μονεγάσκων, «World Star Monaco», στην οποία συμμετείχε και ο Πρίγκιπας Αλβέρτος,  και  στην ομάδα «Nazionale Piloti F1 Drivers», η οποία αποτελείται από παγκοσμίου φήμης πιλότους πρωταθλητών της Formula 1 και αστέρων του αθλητισμού και των τεχνών, διεξήχθη φέτος για 26η χρονιά και ήταν αφιερωμένος στους σκοπούς των Συλλόγων Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».  Οι δυο ομάδες καταχειροκροτήθηκαν από το πλήθος στο κατάμεστο γήπεδο της Menton   καθώς έδωσαν έναν  ξεχωριστό αγώνα με στόχο τη «νίκη» σε έναν ιερό αγώνα, τον αγώνα  ενάντια στον παιδικό καρκίνο.

(Αναμνηστική φωτογραφία της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη με τους αθλητές που αγωνίστηκαν στον ποδοσφαιρικό αγώνα του Μονακό  με την ομάδα Nazionale Piloti F1 Drivers)

(Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον Nico Rosberg)

Στην αναμέτρηση που μεταδόθηκε live από το τηλεοπτικό δίκτυο SkySportF1 HD, συμμετείχαν πολλοί κορυφαίοι εκπρόσωποι του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ανάμεσά τους ξεχώριζαν οι πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές της Formula 1, Nico Rosberg και Mika Hakkinen.  Στην σύνθεση της ομάδας των πιλότων βρέθηκαν επίσης ο ανερχόμενος γιος του σπουδαίου Michael Schumacher, Mick, ο οδηγός της RenaultF1 Carlos Sainz Jr, ο οδηγός της McLarenF1 Stoffel Vandoorne, ο SergioPerez της ForceIndia, o PierreGasly της Scuderia Toro Rosso και o Felipe Massa, που συνεχίζει την καριέρα του στη FormulaE, o Giancarlo Fisichella, o Tonio Liuzzi, o Maro Engel και πολλοί ακόμα.

 

(Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στο στάδιο Lucien Rhein του Menton πριν από την έναρξη του αγώνα)

(Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με το γιο του Michael Schumacher, Mick)

Αξίζει να σημειωθεί πως για μία ακόμη χρονιά, στον πάγκο, ως προπονητής, της ομάδας των Μονεγάσκων «World Stars for the Children Monaco», κάθισε ο σπουδαίος προπονητής Claudio Ranieri, που είχε διατελέσει και ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδος.

 

(Αριστερά: Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον ποδοσφαιριστή Kashif Siddiqi. Δεξιά: Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1  Μika Hakkinen)

(Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον Augusto Farfus, οδηγό της BMW)

Όλοι όσοι βρέθηκαν στο στάδιο Lucien Rhein του Menton, έστειλαν ένα διεθνές  ηχηρό μήνυμα κατά του παιδικού καρκίνου, με πολλούς εξ αυτών να δηλώνουν τον θαυμασμό τους για το έργο της κυρίας Βαρδινογιάννη, δείχνοντας εμπράκτως τη στήριξή τους στον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», με το να γίνουν  εθελοντές δότες μυελού των οστών.

(H κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με την αναμνηστική μπλούζα που της δώρισαν οι ομάδες που αγωνίστηκαν στο Μονακό για την «ΕΛΠΙΔΑ» και το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ») 

(Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον William Gallas και τους κυρίους Παπασάββα και Μαστοράκη)

Εκτός από την κυρία Βαρδινογιάννη, παρόντες στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου ήταν ο κύριος Μανώλης Παπασάββας, Διοικητής των νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», όπως επίσης και ο εκπρόσωπος της Nazionale Piloti F1 Drivers, κύριος Κώστας Μαστοράκης. 

(Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον Felipe Massa και τους κυρίους Παπασάββα και Μαστοράκη)

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, η κυρία Βαρδινογιάννη, σε συνάντηση που είχε με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο, τον ενημέρωσε αναλυτικά για το έργο και τη δράση του Συλλογών «ΕΛΠΙΔΑ» και  «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και του απέμεινε τιμητική πλακέτα, ευχαριστώντας τον για τη στήριξή του.

(H κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη απονέμει ένα στεφάνι στον Πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό, ευχαριστώντας τον για τη στήριξή του)

Η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε τιμητικές πλακέτες και στους πιλότους της Formula 1, οι οποίοι μάλιστα δέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση της  να επισκεφθούν την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» τον προσεχή Αύγουστο, κατά την ολιγοήμερη διακοπή του πρωταθλήματος Grand Prix.

(Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον πρώην προπονητή της Εθνικής Ελλάδας Claudio Ranieri και τους κυρίους Παπασάββα και Μαστοράκη)

Ακολούθησε το επίσημο δείπνο της διοργάνωσης, με την παρουσία του Πρίγκηπα Αλβέρτου του Μονακό, για τον εορτασμό των 25 χρόνων του θεσμού, στο διεθνούς φήμης κέντρο διασκέδασης των Jet Setters «Jimmy’z».

Ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο  που δημιουργήθηκε το 2012. Αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς της κ. Βαρδινογιάννη προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους. Πρωταρχικός στόχος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι η λειτουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών για να καλύψει τις ανάγκες ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στεγάζεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ».

 

(Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Μανώλης Παπασάββας με τον Sean Gelael)

(Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον Maro Engel και τους κυρίους Παπασάββα και Μαστοράκη)

(H κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και οι κύριοι Παπασάββας και Μαστοράκης με τον Mauro Serra, Εκτελεστικό Πρόεδρο του Star Academy For Children του Μονακό)

(Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τον τερματοφυλάκα της ομάδας World Stars For the Children Monaco Matteo Munari)

(Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Μανώλης Παπασάββας  με έναν από τους πoδοσφαιριστές της ομάδας  World Stars for the Children)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top