Κύκλωμα αντικαρκινικών φαρμάκων: Ελεύθερος ο γιος του «αποθηκάριου»

Τι είπε στην απολογία του

Δείτε στο video πώς μια νέα και όμορφη γυναίκα αποκάλυψε τη δράση του κυκλώματος

 

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο ένας από τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στο κύκλωμα με τα αντικαρκινικά φάρμακα.

Ο γιος του φερόμενου «αποθηκάριου» κατά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας, υποστήριξε πως είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της φαρμακαποθήκης και πως δεν έχει καμία συμμετοχή στην οργάνωση.

Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί μετά από έφοδο της  οικονομικής αστυνομίας στο σπίτι του, όπου εντοπίστηκαν αναβολικά αλλά και πολύτιμοι λίθοι. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτά είναι τα μέλη του κυκλώματος με τα αντικαρκινικά φάρμακα – Φωτογραφίες

Εξαφάνιση γιατρού στο Λαϊκό Νοσοκομείο μετά τις συλλήψεις του κυκλώματος με τα αντικαρκινικά φάρμακα

Γυναίκα - μυστήριο αποκάλυψε το κύκλωμα με τα αντικαρκινικά φάρμακα

Νέες έφοδοι της αστυνομίας για το κύκλωμα που διακινούσε παράνομα αντικαρκινικά φάρμακα

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΕ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ

 

Σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα φέρεται ότι δρούσε η οργάνωση που διακινούσε παράνομα στο εξωτερικό ακριβά φαρμακευτικά σκευάσματα, ενώ τα μέλη της –κατά την αστυνομία-, είχαν συγκεκριμένο ρόλο μέσα στους πυρήνες δράσης του κυκλώματος.

Από τα στοιχεία της προανάκρισης προκύπτει ότι οι Γερμανικές Αρχές διαπίστωσαν κατόπιν ελέγχου που διενήργησαν σε γερμανική φαρμακαποθήκη ότι εισήγαγε σημαντικές ποσότητες φαρμάκων νοσοκομειακής χρήσης και υψηλού κόστους από φαρμακείο ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορουμένων. Στο χώρο της φαρμακαποθήκης βρέθηκανφαρμακευτικά προϊόντα με ελληνική επισήμανση, χωρίς ταινία γνησιότητας.

Από τον έλεγχο των ανωτέρω τιμολογίων που πραγματοποιήθηκε  προέκυψε, μεταξύ άλλων, ότι για τα έτη 2013-2016 έχουν εκδοθεί:

ί) τιμολόγια για αγορά φαρμάκων κυρίως ελληνικής προέλευσης, υψηλού κόστους, το μεγαλύτερο μέρος  των οποίων είναι αποκλειστικά νοσοκομειακής  χρήσης , από εταιρεία με έδρα το Καίρο  προς το φαρμακείο εμπλεκόμενου  στην υπόθεση , και ίί) τιμολόγια πώλησης των ιδίων φαρμάκων, από το εν λόγω φαρμακείο προς τη φαρμακαποθήκη Γερμανίας, καθώς και άλλη εταιρεία στην Ελβετία.

Σημειώνεται ότι, με βάση τα εν λόγω τιμολόγια, το συνολικό χρηματικό ποσό αγορών του φαρμακείου από το εξωτερικό ανέρχεται  σε 24.913.375 € , ενώ το συνολικό ποσό πώλησης  υπολογίζεται σε  25.073.196 €.

Σύμφωνα με τις αρχές ο λόγος που εκδίδονται  εξ’ αρχής τα επίμαχα τιμολόγια, είναι για να προσδίδουν νομιμοφάνεια στην μεταξύ τους συναλλαγή, ώστε να μπορούν εν συνεχεία τα φάρμακα αυτά, να χρησιμοποιηθούν και να διακινηθούν περαιτέρω από τις φαρμακαποθήκες στο εξωτερικό.

Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουν και τη νομιμοποίηση των παράνομων εσόδων τους που προέρχονται από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες.

 

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

 

Η δράση της οργάνωσης φέρεται να ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2013 και είχε τέσσερις βασικούς πυρήνες τα μέλη των οποίων είχαν καθορισμένους ρόλους , ενώ η όλη οργάνωση είχε συγκεκριμένη δομή.

Συγκεκριμένα, η εγκληματική οργάνωση προμηθευόταν παρανόμως (μέσω υπεξαιρέσεων, ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων και απατών) υψηλού κόστους φάρμακα κυρίως, νοσοκομειακής χρήσης από δημόσια νοσοκομεία και φαρμακεία του ΕΟΠΤΥΥ, τα οποία στην συνέχεια διακινούσε και εξήγαγε σε χώρες του εξωτερικού.

Ειδικότερα, ορισμένα από τα μέλη της οργάνωσης εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητα του ιατρού ή του νοσηλευτή και δρώντας υπό το πρίσμα αυτής και δη στο πλαίσιο άσκησης δημόσιας υπηρεσίας, κατά περίπτωση, εξέδιδαν ψευδείς συνταγές με τα εν λόγω φάρμακα ή ιδιοποιούνταν παρανόμα ως αυτά που περιήλθαν στην κατοχή τους.

Ο φερόμενος ως αρχηγός εμφανίζεται να δίνει οδηγίες στα μέλη, να επικοινωνεί μαζί τους και να καθορίζει τις τιμές της αγοράς. Επίσης διαχειρίζεται τα χρήματα που προκύπτουν από τις παράνομες  διακινήσεις των φαρμάκων.

Σύμφωνα με την αστυνομία όταν ο Αιγύπτιος φερόμενος ως αρχηγός, ο οποίος δεν κατοικούσε μόνιμα στη χώρα μας,απουσίαζε, τον ρόλο του αναλάμβανε γυναίκα συγκατηγορούμένη του.

Ο δεύτερος πυρήνας εμφανίζεται να είχε … αρμοδιότητα στην  αποθήκευση και την εξαγωγή των φαρμάκων από την Ελλάδα στο εξωτερικό. 

Ο τρίτος πυρήνας φέρεται να είχε αναλάβει την προμήθεια της οργάνωσης με τα υπεξαιρεθέντα  φαρμακευτικά σκευάσματα Νοσοκομείο.

Η  δράση του τέταρτου πυρήνα αφορά κυρίως τη προμήθεια του (α) πυρήνα με τα φαρμακευτικά σκευάσματα που αποσπούν παράνομα από τα δημόσια νοσοκομεία, τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και τα φαρμακεία ιδιωτών.

Η ζημιά σε βάρος του ελληνικού δημοσίου ανέρχεται σε τουλάχιστον 13.690.375,95€ και αντιστοιχεί στην αξία 14.401 φαρμακευτικών σκευασμάτων την περίοδο δράσης της οργάνωσης 2013-2016, όπως προέκυψε από τα τιμολόγια.

Το σύνολο της αξίας των σκευασμάτων που συνταγογραφήθηκε από τους εμπλεκόμενους (ιατρούς) ανέρχεται σε 90.203,92€.

Η αξία των κατασχεμένων φαρμάκων ανέρχεται σε 307.258€

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top