Εξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά στην Ελλάδα

Κατασχέθηκαν 16 κιλά κοκαΐνης - Συνελήφθησαν τρία άτομα

Περισσότερα από 16 κιλά κoκαΐνης κατάσχεσαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σε συνεργασία με άλλες Υπηρεσίες εξάρθρωσαν συμμορία που εισήγαγε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια.

Από την οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στην Αττική, συνελήφθησαν ηγετικό στέλεχος και μέλη της συμμορίας. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της 19ης Μαΐου εντοπίστηκε 43χρονος αλλοδαπός στη Ν. Χαλκηδόνα Αττικής,  να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του 20 δέματα κοκαΐνης (συνολικού βάρους 16.059 γραμμαρίων). Τα δέματα τα είχε επιμελώς κρυμμένα στο εσωτερικό κενό χώρο των πίσω τροχών και των πλαΐνών προφυλακτήρων του οχήματος.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 43χρονος άντρας αποτελούσε ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής συμμορίας. Ο 43χρονος εισήγαγε την ποσότητα κοκαΐνης, την οποία θα παρέδιδε σε δύο 42χρονους Έλληνες - μέλη της συμμορίας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση της στην ελληνική επικράτεια. Οι δύο 42χρονοι επίσης συνελήφθησαν.

Επίσης, στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.620 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε το Ι.Χ αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η εξάρθρωση της συμμορίας πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Υπηρεσία D . E . A . Αθηνών και με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, λιμενικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top