Στο νοσοκομείο Χανίων τρία παιδιά με μηνιγγίτιδα

Ανησυχία για τα τρία κρούσματα μέσα σε τέσσερις μέρες

Τρία μικρά παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Χανίων με συμπτώματα μηνιγγίτιδας σημαίνοντας συναγερμό στις υγειονομικές υπηρεσίες του νομού.

Το τρίτο παιδάκι μάλιστα διεκομίσθη χθες στο νοσοκομείο και υπεβλήθη σε εργαστηριακές εξετάσεις.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για τέταρτο παιδάκι που εμφάνισε συμπτώματα μηνιγγίτιδας, ενώ τα δύο από τα παιδιά πάνε στο ίδιο σχολείο.

Τα συμπτώματα της ιογενούς μηνιγγίτιδας είναι υψηλός πυρετός, πονοκέφαλος και δυσκολία στην κάμψη του αυχένα και εκδηλώνονται σε διάστημα μερικών ωρών μέχρι μιας ή δύο ημερών.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ στην περίπτωση της ιογενούς μηνιγγίτιδας δεν απαιτείται απολύμανση των χώρων όπου ήταν ο ασθενής παρά μόνο η τήρηση των κανόνων υγειινής.

Ειδικότερα συστήνεται:

  • Σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό πριν το φαγητό ή την προετοιμασία του φαγητού καθώς και μετά τη χρήση τουαλέτας ή την αλλαγή πάνας σε παιδιά (τόσο του παιδιού όσο και του ενήλικα που το φροντίζει).
  • Σχολαστικό και συχνό πλύσιμο των χεριών (τρίψιμο για τουλάχιστον 15-20 δευτερόλεπτα) τόσο του ασθενούς με διαρροϊκές κενώσεις όσο και του ατόμου που τον φροντίζει.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top