«Στο σφυρί» η οικία Κοκοβίκου στην Πλάκα

Και 30 ακόμα νεοκλασικά

«Στο σφυρί» αναμένεται να βρεθεί η «κινηματογραφική» οικία Κοκοβίκου, από την ελληνική ταινία, «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα». Το αρχοντικό στις οδούς Τριπόδων 32 και Ραγκαβά αν και χρήζει ανακαίνισης, πωλείται.

Η επικείμενη πώληση, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Realnews γίνεται στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου αξιοποίησης του υπερταμείου, όπου αρκετά «φιλέτα», περιουσίας δημοσίου έχουν επιλεχθεί για να παραχωρηθούν σε υποψηφίους αγοραστές. Το σχέδιο περιλαμβάνει ακόμα μεγάλες παραλιακές εκτάσεις σε Ανάβυσσο, Κομοτηνή, Κεφαλονιά και άλλα νεοκλασικά στην Πλάκα.

Από τα περίπου 200 ακίνητα που έχει στην διάθεση του το Δημόσιο στην «συνοικία των Θεών», τα 30 θεωρούνται περισσότερα αξιοποιήσιμα.

Η μεγάλη ζήτηση για επενδύσεις στον τουριστικό τομέα από ξένα funds και η ανάγκη για χρήματα καθιστούν τις πωλήσεις αυτές ως μονόδρομο.

Πολλά από αυτά, εφόσον αξιοποιηθούν  θα δώσουν αρκετές θέσεις εργασίας, αλλά και άλλη πνοή στο κέντρο της Αθήνας, που αποτελεί το δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό της πρωτεύουσας.

Δείτε στο βίντεο το σπίτι του ''Αντωνάκη'' και της ''Ελενίτσας'' στην Πλάκα!

Επιμέλεια: Θοδωρής Καραμάτσικος

t.karamatsikos@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top