Καταδικάστηκε ο άνδρας που είχε «λούσει» με καυτό καφέ 2χρονο αγοράκι

Το παιδάκι είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί – Το χρονικό της υπόθεσης που συνέβη στην Ηλεία

Ηλεία: Έλουσε 2χρονο αγοράκι με καυτό καφέ

Σε 34 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ηλικιωμένος άνδρας από την Ηλεία, ο οποίος το 2015 έριξε καυτό καφέ σε ένα αγοράκι μόλις 2 ετών, με αποτέλεσμα να πάθει εγκαύματα.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες Πέμπτη, με το δικαστήριο να καταδικάζει τον κατηγορούμενο για επικίνδυνη σωματική βλάβη στη γιαγιά και το παιδί.

Ο ηλικιωμένος καταδικάστηκε σε 34 μήνες φυλάκιση με δικαίωμα έφεσης και μέχρι το εφετείο η απόφαση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

 

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε τον Απρίλιο του 2015 στην περιοχή Ξυλοκέρα.

Μια γυναίκα από τη Βουλγαρία μαζί με το εγγονάκι της, είχε πάει στο σπίτι του εργοδότη του γιου της προκειμένου να διεκδικήσει τα μεροκάματα που του χρωστούσαν επί δυο χρόνια.

Ο γιος της είχε επιστρέψει στην πατρίδα του για να εργαστεί, αλλά εκείνη συνέχισε να διεκδικεί τα δεδουλευμένα του.

Τη μοιραία ημέρα σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η ίδια, ο πατέρας του εργοδότη του γιου της φέρεται να βγήκε φωνάζοντας από την κουζίνα κρατώντας ένα φλιτζάνι με… καυτό καφέ και την περιέλουσε και μάλιστα προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα στο εγγονάκι της που κρατούσε στην αγκαλιά της, ενώ της φέρθηκε με πολύ άσχημο τρόπο και προσπάθησε να την χτυπήσει απωθώντας την βίαια, με πολλά ρατσιστικά υπονοούμενα. Το μωρό χρειάστηκε να νοσηλευτεί για καιρό στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας. 

Ο Συνήγορος της οικογένειας των γονέων και θυμάτων της υπόθεσης κ. Δημήτρης Δημητρουλόπουλος εξέφρασε μετά το αποτέλεσμα της δίκης την ικανοποίησή του τονίζοντας ότι υπήρξε δικαίωση σε μια υπόθεση που είχε ρατσιστικό υπόβαθρο και με τον τρόπο αυτό και η ελληνική δικαιοσύνη αλλά και η ελληνική κοινωνία στέλνουν το δικό τους μήνυμα. 
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top