Χωρίς Μετρό τη Δευτέρα η Αθήνα – 24ωρη απεργία

Για «τραγική κατάσταση» κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι

Δευτέρα 14 Μαΐου: 24ωρη απεργία στο Μετρό

Τη Δευτέρα 14 Μαΐου οπλιστείτε με υπομονή, καθώς η Αθήνα θα μείνει όλη την ημέρα χωρίς Μετρό.

Οι εργαζόμενοι κήρυξαν 24ωρη απεργία, στις γραμμές 2 και 3, διαμαρτυρόμενοι για την «τραγική κατάσταση» που όπως λένε έχει δημιουργηθεί από την «έλλειψη προσωπικού και από την έλλειψη ανταλλακτικών και αναλώσιμων υλικών».

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ:

 

«Στην τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη προσωπικού και από την έλλειψη ανταλλακτικών και αναλώσιμων υλικών έρχεται να προστεθεί η αχαρακτήριστη συμπεριφορά της διοίκησης που απρόσκοπτα αρνείται να συζητήσει με την πλειοψηφία των εργαζομένων προτιμώντας να συνδιαλέγεται υπογείως με κομματικά προσκείμενους και υποτακτικούς.

Ο προγραμματισμός της εταιρίας όμως, η επιβίωση της και η διασφάλιση της ασφαλούς και ποιοτικής λειτουργίας της δεν είναι ατομική υπόθεση κανενός και προφανώς δεν εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα του ∆ιευθύνοντος Συμβούλου.

Το ΣΕΛΜΑ κινείται, συζητά και προγραμματίζει δράσεις με γνώμονα το κοινό καλό των εργαζομένων και την προάσπιση του ∆ημόσιου χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών.

Οι προσπάθειες του σωματείου για την κατοχύρωση ίσων όρων εργασίας και αμοιβής, αξιοκρατίας και διαφάνειας στην εξέλιξη των εργαζομένων, όπως επίσης και η διασφάλιση μέσων και ανταλλακτικών για τη διατήρηση του παραγόμενου συγκοινωνιακού έργου, αφορά αυτό το σκοπό και όχι μια αντιπαράθεση σε ατομικό και κομματικό επίπεδο που δεν ενδιαφέρει κανέναν(…)Το μήνυμα από τους εργαζόμενους δόθηκε: Θεωρούμε ότι όλα τα παραπάνω γίνονται με τις ευλογίες της πολιτικής ηγεσίας και κατόπιν εντολών της. Για όλα τα παραπάνω το σωματείο μας εξαγγέλλει 24 ώρη προειδοποιητική απεργία για τη ∆ευτέρα 14/5/2018».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top