Κι όμως τα light παγωτά παχαίνουν!

200 θερμίδες τουλάχιστον στο κάθε παγωτό

Κι όμως τα light παγωτά παχαίνουν!

Άσχημα τα μαντάτα για τα αγαπημένα μας light παγωτά. Η ανάσα δροσιάς που βρίσκουμε σε αυτά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κρύβουν προς μεγάλη απογοήτευση μας και πολλές θερμίδες.

Όσοι προσέχουν τη σιλουέτα τους, καταλήγουν στη λύση του light παγωτού, νομίζοντας πως αυτό δεν παχαίνει. Δυστυχώς όμως, η έρευνα του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτή καταρρίπτει αυτόν τον μύθο. 

Στα light παγωτά υπάρχουν 200 τουλάχιστον θερμίδες από τις γλυκαντικές ουσίες που εμπεριέχονται σε αυτά. Αυτές αυξάνονται, όταν στο παγωτό μας υπάρχει και επικάλυψη σοκολάτας. 

 Άρα καλό θα είναι κανείς να μην επαναπαύεται στο 0% λιπαρά και στο 0% ζάχαρη, που διαβάζει στις ετικέτες τους. Οι θερμίδες ενός κανονικού παγωτού είναι 300, οπότε οι διαφορές είναι μηδαμινές με ένα αντίστοιχο« light».

 

 

Στην ίδια ερεύνα οι επιστήμονες ενημερώνουν πως η δροσιά ενός παγωτού είναι μόνο στιγμιαία. Οι πολλές θερμίδες, που μας δίνει, όταν "καίγονται", στον οργανισμό μας, αυξάνουν το αίσθημα της θερμότητας και μας δημιουργούν την αίσθηση ότι ζεσταινόμαστε και ότι διψάμε περισσότερο από ότι πριν την κατανάλωση αυτού.

Έτσι λοιπόν, θα πρέπει τρώμε παγωτά με μέτρο, αν δεν θέλουμε να δούμε στο σώμα μας τα παραπανίσια κιλά του καλοκαιριού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top