Καταδικάστηκε και δεύτερος φοιτητής για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή Άγγελου Συρίγου

Είχε πέσει θύμα επίθεσης έξω από την Πάντειο από τρία άτομα

Καταδίκη 2ου φοιτητή για τον ξυλοδαρμό του Συρίγου

Καταδικάστηκε και ο δεύτερος φοιτητής  που κατηγορείται για την επίθεση σε βάρος του του καθηγητή Άγγελου Συρίγου στον προαύλιο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου, τον Φεβρουάριο του 2017.

To περιστατικό είχε συμβεί λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι. Τρία άτομα είχαν ξυλοκοπήσει τον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια είχαν τραπεί σε φυγή, ενώ ο κος Συρίγος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

 

Ο νεαρός φοιτητής της Φιλοσοφικής καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών και το δικαστήριο δεν του έδωσε αναστολή ωστόσο η ποινή είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Για την ίδια υπόθεση έχει ήδη καταδικαστεί ένας ακόμα νεαρός σε 12 μήνες με αναστολή, ενώ άγνωστος παραμένει ο τρίτος δράστης του ξυλοδαρμού.

Ο καθηγητής αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον κατηγορούμενο ως τον έναν από τους 3 δράστες της επίθεσης: «Βγαίνοντας από τη σχολή, είδα έναν νεαρό να βάφει τον τοίχο με σπρέι. Τον ρώτησα γιατί το κάνει αυτό και με ρώτησε "τι σε νοιάζει εσένα, δικός σου είναι?»

«Στην αρχή συζητούσαμε ήρεμα» είπε ο κ.Συρίγος. «Μετά πλησίασαν άλλα δύο άτομα, και ο ένας μου είπε να φύγω. Ο νυν κατηγορούμενος ήταν από τα δεξιά μου. Δέχτηκα σπρώξιμο από τον φίλο του, και μετά ένιωσα ένα δυνατό χτύπημα με το σπρέι από τη δεξιά μεριά. Ο κατηγορούμενος κατάφερε το χτύπημα, είναι εκ των πράγματων βέβαιο. Στη συνέχεια με χτύπησαν και οι τρεις με κλωτσιές στο κεφάλι».

«ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΑΝ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ» ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ

 

Ο κατηγορούμενος  υποστήριξε πως δεν ήταν καν παρών στο περιστατικό: «Είχα απλά δανείσει τη μηχανή μου στο συγκάτοικό μου (σ.σ ο άλλος δράστης, που έχει ήδη καταδικαστεί) και εξαιτίας αυτού του λόγου ενεπλάκην στην υπόθεση.. Τέτοιες πράξεις δεν ταιριάζουν στο ήθος μου. Εκείνη την ημέρα είχα γαστρεντερίτιδα και δεν βγήκα από το σπίτι μου. Δεν ξέρω τον κ. Συρίγο και δεν έχω καμία σχέση με την Πάντειο».

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του όπως κατηγορείται, ζήτησε όμως τη χορήγηση αναστολής, κάτι που απέρριψε ο πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, «λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της υπόθεσης και της φύσης του κατηγορούμενου», όπως είπε, αποφασίζοντας να χορηγήσει δικαίωμα εξαγοράς της ποινής προς 5 ευρώ την ημέρα.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top