Μεγάλη επιχείρηση του τουρκικού στρατού στην Ανατολική Θράκη

Σκηνικό πολέμου με την κωδική ονομασία «Αστραπή – 2018»

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη στρατιωτική άσκηση των Τούρκων στον Έβρο, με την κωδική ονομασία «Αστραπή – 2018».

Με διαταγή του Τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ, Χ. Ακάρ, τουρκικά άρματα μάχης και δυνάμεις της 55ης μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας πεζικού του στρατού υλοποιούν αιφνιδιαστική άσκηση προσομοίωσης διέλευσης του ποταμού Έβρου σε λίμνη στην περιοχή Σαράντα Εκκλησιές στην Ανατολική Θράκη.

Ανάλογη άσκηση είχε πραγματοποιηθεί λίγο πριν από τη σύλληψη των 2 Ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές του Έβρου, ενώ συνέπεσε και με την κινητοποίηση τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και στο Αιγαίο με τη μεγάλη άσκηση Efes – 2018.

Στην άσκηση συμμετέχουν 785 στρατιώτες, 225 θωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης, 4 ειδικές εταιρείες μεταφορών και σχετικοί οργανισμοί και θα ολοκληρωθεί στις 11 Μαΐου.

Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε τη διέλευση του ποταμού Έβρου. Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο έχουν «κινητοποιηθεί όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις που ευρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, ενώ συμμετέχουν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στην υλοποίηση της. Μέρος αυτής της άσκησης είναι και η διάβαση ποταμού».

Για το λόγο αυτό κινητοποιήθηκαν ακόμα και έφεδροι. Τεθωρακισμένα οχήματα Οχημάτων (ACV) με βελτιωμένη θωράκιση και οχήματα περιπολίας (GZPT) διήλθαν την λίμνη μαζί με το στρατιωτικό προσωπικό.

Ο διοικητής του 5ου Σώματος, στρατηγός Gürsel Yüz, και ο επικεφαλής 55ος της διοίκησης Μηχανικού των Τούρκων Πεζοναυτών συνταγματάρχης C. Uzun, ήταν παρόν στην άσκηση.

Στην προσομοίωση έχουμε και τη ρίψη πυρών πυροβολικού ενώ στο σενάριο συμμετέχουν και πλωτά μέσα στην περιοχή της άσκησης διάβασης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top