Άγρια επεισόδια σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη

Τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα – Πέντε συλλήψεις- Νέα ενημέρωση 07-05-2018 15:42

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ προσφύγων και μεταναστών σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε κέντρο φιλοξενίας στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα τέσσερα άτομα να τραυματιστούν, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επεισόδια ξέσπασαν στις 02:30 τα ξημερώματα, όταν ομάδα Αλγερινών παρενόχλησε γυναίκες Κούρδων προσφύγων από τη Συρία.

Οι Κούρδοι εξοργίστηκαν και επιτέθηκαν με ξύλα και μαχαίρια εναντίον των Αλγερινών. Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο φυλάκιο του Κέντρου Φιλοξενίας κάλεσαν ενισχύσεις και προσπάθησαν να αποκλιμακώσουν την ένταση.

Οι Αλγερινοί τράπηκαν σε φυγή και βρήκαν καταφύγιο σε παρακείμενη δασική έκταση, από όπου όμως συνέχισαν να προκαλούν τους Κούρδους, πετώντας πέτρες και βρίζοντάς τους.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, περιπολικά, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικοί της ασφάλειας που μετά από τρεις ώρες κατάφεραν να δώσουν τέλος στα επεισόδια.

Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε συλλήψεις, ενώ τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Ο Ένας από τους τραυματίες έφερε χτυπήματα από μαχαίρι κι έχασε αρκετό αίμα μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.

Στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων των Λαγκαδικίων βρίσκονται κυρίως οικογένειες Κούρδων. Οι Αραβόφωνοι από την Αλγερία και το Μαρόκο διαμένουν στα δικά τους οικήματα, σε διαφορετικό χώρο από εκείνα όπου διαμένουν οι οικογένειες από τη Συρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top