Απελάθηκε ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο

Eπιστρέφει στην Αδριανούπολη ο 38χρονος Τούρκος Μουσά Αλερίκ - Nέα ενημέρωση: 21:48

Στην Αδριανούπολη επιστρέφει ύστερα από την ολοκλήρωση της διοικητικής διαδικασίας απέλασης ο 38χρονος Τούρκος Μουσά Αλερίκ που την περασμένη Τετάρτη είχε συλληφθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου, έχοντας εισέλθει παράνομα στην ελληνική επικράτεια. Τον 38χρονο περέδωσαν στα σύνορα στις Καστανιές του Έβρου Έλληνες αστυνομικοί.

Στον Τούρκο έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή καθώς και χρηματικό πρόστιμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δεν άκουσα τους Έλληνες στρατιωτικούς..." Τι κατέθεσε ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο

Συνελήφθη Τούρκος στις Καστανιές Έβρου - Την Πέμπτη οδηγείται στον Εισαγγελέα

Στην Αδριανούπολη τον 38χρονο Αλερίκ περίμενε πολύς κόσμος, ανάμεσα στοιυς οποίους, όπως μεταδίδει το Evros News, βρίσκονταν ο δήμαρχος της πόλης, τοπικοί φορείς και φυσικά τα μέλη της οικογένειας του.

Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συμμετείχε στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια. Ο ίδιος κατήγγειλε για μια ακόμη φορά το γεγονός ότι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που είναι και Ευρωπαίοι και Νατοϊκοί στρατιωτικοί, κρατούνται για 66 ημέρες όμηροι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Ευχαρίστησε την Ύπατη Εκπρόσωπο και τους ομολόγους του για τη μέχρι τώρα υποστήριξή τους και ζήτησε τη συνέχιση των προσπαθειών για την άμεση απελευθέρωση των Ευρωπαίων στρατιωτικών.

ΔΗΛΩΣΗ Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΤΗ ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ : Η τουρκική προκλητικότητα το τελευταίο μεγάλο διάστημα, ακολούθησε μια κλιμάκωση, σε λεκτικό επίπεδο αλλά και σε πράξεις οι οποίες κινούνταν οριακά, με εμφανή τον κίνδυνο να ξεπεράσουν τις «κόκκινες» γραμμές. Σε κάθε περίπτωση αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα και δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε διαπραγμάτευση στη βάση της ρητορικής των αξιώσεων της Τουρκίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top