Πώς δρούσε το κύκλωμα με τα αντικαρκινικά φάρμακα

Τα «φαντάσματα» ασθενείς και οι υπερσυνταγογραφήσεις - Νέα ενημέρωση: 21:55

Γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί και άλλα άτομα φέρονται να εμπλέκονταν στο παράνομο κύκλωμα που διακινούσε πανάκριβα αντικαρκινικά (κυτταροστατικά) φάρμακα.

Μέχρι στιγμής η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας έχει προχωρήσει σε 21 συλλήψεις για την υπόθεση, η οποία όπως όλα δείχνουν μοιάζει με… «λαβύρινθο».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος είναι τέσσερα, ένα εκ των οποίων κατοικεί μόνιμα σε ευρωπαϊκή χώρα. Οι δράστες διακινούσαν τα πανάκριβα αντικαρκινικά φάρμακα, κυρίως σε χώρες του εξωτερικού, ενώ τα κέρδη τους ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ.

Το κύκλωμα, υπεξαιρούσε φάρμακα από δύο νοσοκομεία και τα διακινούσε στο εξωτερικό σε πολύ υψηλότερες τιμές. Η Οικονομική Αστυνομία, που πραγματοποιεί μεγάλη επιχείρηση από χθες το πρωί, έχει κατασχέσει σημαντικές ποσότητες φαρμάκων και χρηματικά ποσά.

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΕ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ

 

Για το παράνομα κύκλωμα έγιναν χθες και προσαγωγές δυο νοσηλευτριών. Η μια προσήχθη 300 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, καθώς ήταν σε άδεια και η δεύτερη λίγο πριν πάει στη δουλειά της.

«Η ασφάλεια εξειδικευμένη σε τέτοια θέματα φαίνεται παρακολουθούσε ολόκληρους μήνες αυτή την ιστορία» δήλωσε στο star.gr πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου. 

Όπως τόνισε, «Δεν μπορεί μια νοσηλεύτρια να κάνει όλα αυτά.Ο τρόπος που μπορεί να κλέψει κάποιος είναι ή να «εφεύρει» φαντάσματα ασθενείς, και αυτά δεν τα κάνει η νοσηλεύτρια ούτε οποιοσδήποτε γιατρός. Τα κάνει γιατρός που αφορά ογκολογικούς ασθενείς, ο οποίος δεν είναι απαραίτητο να είναι και του νοσοκομείου. Είναι η κορυφή του παγόβουνου. Αυτή η ιστορία είναι πολύ μεγάλη. Η έρευνα είναι σε βάθος και ακόμα και η ασφάλεια θα δυσκολευτεί να βγάλει αποτελέσματα σε 1-2 βδομάδες» πρόσθεσε.

ΤΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ "ΚΛΕΨΕΙ"

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του γνωστού νοσοκομείου, η «κλοπή» ενός αντικαρκινικού φαρμάκου δε γίνεται απλά βάζοντάς το.. κρυφά σε μια τσάντα. Για να γίνει αυτό συντρέχουν τρεις βασικές προϋποθέσεις:

Να επινοηθούν φαντάσματα ασθενείς. Δεν επινοεί η νοσηλεύτρια ότι ένας ασθενής έχει καρκίνο. Συγκεκριμένος γιατρός το κάνει και μάλιστα συγκεκριμένης ειδικότητας

Υπερσυνταγογραφεί ο γιατρός είτε προέρχεται εντός, είτε εκτός του νοσοκομείου. Αντί για ένα γράψει δύο φάρμακα, γράφει τρία.

Κλέβουν ο,τι περισσεύει. 

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και μένει να αποδειχτεί η εμπλοκή συγκεκριμένων προσώπων:

«Αν έχουν γίνει όλα αυτά και αποδειχτούν, είναι εγκληματική οργάνωση και εγκληματικές ενέργειες κατά του κοινωνικού συνόλου και του δημοσίου συμφέροντος» σημειώνει ο ίδιος στο star.gr 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top