Στον εισαγγελέα οι κάτοικοι των Εξαρχείων: "Έχουμε γίνει αυτόνομο κρατίδιο"

Κάνουν λόγο για «γκετοποίηση και δημιουργία αυτόνομου κρατιδίου εγκληματικότητας»: Νέα ενημέρωση 02-05-2018 21:26

Απηύδυσαν οι κάτοικοι των Εξαρχείων με την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Με τρισέλιδο έγγραφο που έστειλαν στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και υπογράφουν περισσότεροι από 400 κάτοικοι, μιλάνε για την «τραγική κατάσταση» που βιώνει η ιστορική γειτονιά και κάνουν λόγο για «γκετοποίηση και δημιουργία ενός αυτόνομου κρατιδίου εγκλήματος».

Στο κείμενό τους περιγράφουν αυτό που ζουν στα Εξάρχεια, όπου υφίσταται η παγιωμένη πλέον πρακτική της «απαγόρευσης εισόδου» της αστυνομίας, με αποτέλεσμα η περιοχή να οδηγείται σε «γκετοποίηση και δημιουργία ενός αυτόνομου κρατιδίου εγκληματικότητας που επηρεάζει όλες τις γύρω περιοχές».

Οι κάτοικοι των Εξαρχείων κάνουν αναφορά επίσης στην απομάκρυνση των κρατικών φορέων από την περιοχή και τη στοχοποίηση μικρών και μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Στο κείμενο επισημαίνεται ακόμα ότι οι κάτοικοι έχουν πλέον αρχίσει να θεωρούν πως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο, ώστε τα Εξάρχεια να καταστούν βάση, καταφύγιο και ορμητήριο ανομίας.

Στο ίδιο τρισέλιδο έγγραφο καταγράφονται τουλάχιστον 22 αξιόποινες πράξεις, οι οποίες τελούνται διαρκώς στα Εξάρχεια και καθιστούν τη ζωή στην περιοχή αφόρητη.

Επίσης οι κάτοικοι υπενθυμίζουν ότι τα Εξάρχεια γειτνιάζουν με την τουριστική ζώνη της Αθήνας, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Πανεπιστήμιο, την Ακαδημία, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας,  το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Αυστριακό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Γκαίτε, το Ιρλανδικό Ινστιτούτο, το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τέλος, το κείμενο αναφέρεται και στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι από τις έκνομες δραστηριότητες, στην «πολιτοφυλακή» που υποκαθιστά την ΕΛ.ΑΣ., στους δυσβάσταχτους φόρους, δημοτικά τέλη και ΕΝΦΙΑ που καταβάλλουν χωρίς ανταπόδοση από την Πολιτεία και φυσικά στις απαντήσεις των απλών αστυνομικών οργάνων, όταν καλούνται, που συνοψίζονται στην κλασική πλέον φράση: «Αν μας λύνανε τα χέρια, μέσα σε λίγες ημέρες θα είχαμε επιβάλλει σταθερά τη νομιμότητα στα Εξάρχεια».

Στην έκκλησή τους προς τον Εισαγγελέα, τονίζουν ακόμα ότι η αναφορά και διαμαρτυρία τους θα κοινοποιηθεί σε όλα τα Ελληνικά, Διεθνή και Ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης, σε διεθνή φόρα, οργανισμούς και λόμπυ, στις σημαντικότερες πρεσβείες ξένων κρατών και όπου αλλού κριθεί σκόπιμο. Πρόκειται μάλιστα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να οργανώσουν και κινητοποίηση στην περιοχή.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρινκό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top