Νέα ένταση στη Μόρια της Λέσβου

Στο κέντρο υποδοχής της Μόριας μετανάστες πιάστηκαν στα χέρια

Σε έξαρση βρίσκεται και πάλι το προσφυγικό, με στρατιές εξαθλιωμένων ανθρώπων να περνούν στον Έβρο και στα νησιά. Στη Λέσβο είχαμε άλλη μια νύχτα έντασης.

Στο κέντρο υποδοχής της Μόριας μετανάστες πιάστηκαν στα χέρια, στους δρόμους της Μυτιλήνης άγνωστοι έσπαγαν κάδους και πινακίδες.

Η συνηθισμένη υποστολή της σημαίας στο λιμάνι της Μυτιλήνης χθες μετατράπηκε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκατοντάδων πολιτών. Έψαλλαν τον εθνικό ύμνο, για να τονίσουν το ελληνικό στοιχείο, σε αντιδιαστολή με τους πρόσφυγες.

 «Άμεση ανάγκη… αποσυμφόρησης νησιών. Άλλο να περιγράφεις εικόνα άλλο να την ζεις…» δηλώνει η Περιφερειάρχης Βορείου Χριστιάννα Καλογήρου.

Καθησυχάζουν οι υπουργοί για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές

Παρόλα αυτά , ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας δηλώνει στον βρετανικό Guardian πως «όλα είναι υπό έλεγχο». ενώ ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Βίτσας τονίζει:

 «Στόχος είναι η μείωση του αριθμού των μεταναστών στην Λέσβο να φτάσουν τις 3.500  έως τον Οκτώβριο» τόνισε  στο ρ/φ του Alpha 9,89 ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Νίκος Τόσκας.

 

Ντοκυμαντέρ του BBC με πονεμένες προσωπικές ιστορίες με πρόσφυγες από τον Εβρο

Το ρεπορτάζ του ΒΒC στον Έβρο είναι γεμάτο από πονεμένες ανθρώπινες ιστορίες. Αυτό το παιδί (αγοράκι με μαύρο μαλλί) πέρασε με την οικογένεια του στην ελληνική όχθη. Αυτό το αγοράκι , δυστυχώς δεν τα κατάφερε στο πέρασμα του θανάτου.

Αν και το οικονομικό κλίμα βελτιώθηκε όπως προκύπτει από την έρευνα ακόμα ένας στους δυο επιχειρηματίες δηλώνει πως η κατάσταση της επιχείρησης του επιδεινώθηκε το τελευταίο εξάμηνο ενώ 7.000 καταστήματα ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top