Τι είπαν στις νέες καταθέσεις τους οι Έλληνες στρατιωτικοί – Καρέ καρέ η μεταγωγή τους

«Θα γινόταν μεγαλύτερο επεισόδιο» - Απορρίφθηκε και το τρίτο αίτημα αποφυλάκισής τους - Νέα ενημέρωση: 26/04/18 20:43

Το φως της δημοσιότητας είδαν τα πρώτα πλάνα από την μεταγωγή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο.

Με βάση το δικαίωμα που τους δίνει ο νόμος, οι 2 δικηγόροι υπέβαλαν σήμερα νέο αίτημα για την αποφυλάκιση των Κούκλατζη και Μητρετώδη, ωστόσο το 2ο Πλημμελειοδικείο αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησής τους στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Ανδριανούπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απορρίφθηκε και το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών

Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί για τους οποίους ακόμα δεν έχει συσταθεί κατηγορητήριο, υποστήριξαν σε νέες καταθέσεις τους ότι αν είχαν κακή πρόθεση θα καλούσαν μέσω τηλεφώνου τους Έλληνες στρατιώτες που είχαν υπό τις διαταγές τους και δεν θα παραδίδονταν. 

(Αριστερά ο Δημήτρης Κούκλατζης και δεξιά ο Άγγελος Μητρετώδης)

ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΗΤΡΕΤΩΔΗΣ: «ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ»

 

Ο Άγγελος Μιτρετώδης υποστήριξε ότι πέρασαν τα σύνορα κατά λάθος και είναι ξεκάθαρο ότι αυτό συνέβη κατά λάθος λόγω των καιρικών συνθηκών.

«Ακολουθούσαμε κάποια χνάρια στα σύνορα. Μόλις μας είδαν οι Τούρκοι στρατιώτες κατεβάσαμε τα όπλα μας για να μην γίνει κάτι αρνητικό. Μετά πήρα τηλέφωνο και είπα στον διοικητή μου, έχοντας καλή πρόθεση, ότι θα παραδοθώ στους Τούρκους στρατιώτες. Εάν είχα κακή πρόθεση θα καλούσα μεσώ του τηλεφώνου τους στρατιώτες που είναι υπό τις διαταγές μου. Θα γινόταν μεγαλύτερο επεισόδιο αλλά εγώ αυτό δεν το έκανα. Εξηγήσαμε στους τούρκους στρατιώτες ότι ήρθαμε κατά λάθος, και οι Τούρκοι στρατιώτες κάλεσαν τους ανωτέρους τους. Αν θέλαμε μπορούσαμε να εμποδίσουμε και τους Τούρκους στρατιώτες. Δεν είχαμε πάνω μας καμιά στολή για να κρυφτούμε. Εμείς απλώς ακολουθούσαμε τα χνάρια στο χιόνι. Σκεφτήκαμε ότι ήταν πρόσφυγες ή παράνομοι μετανάστε», ανέφερε.

ΛΟΧΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΚΛΑΤΖΗΣ: «ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ»

 

Ο Δημήτρης Κούκλατζης στη δική του κατάθεση είπε ότι παρόμοια επεισόδια υπήρξαν και με Τούρκους στρατιώτες. «Αλλά εμείς δεν κάναμε καμιά διαδικασία για τους Τούρκους στρατιώτες που πέρασαν κατά λάθος στην ελληνική πλευρά και χωρίς να ενημερώσουμε τους προϊσταμένους μας τους επιτρέψαμε να περάσουν. Τέτοιου είδους επεισόδια είναι πολύ συχνά μεταξύ των δύο πλευρών. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Γι’αυτό και αυτή τη στιγμή εκπλήσσομαι πολύ».

O Ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο Λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης συνελήφθησαν την 1η Μαρτίου στον Έβρο. Από τότε είναι φυλακισμένοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Ανδριανούπολη δίχως να τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες ή να έχει οριστεί δικάσιμος.

Της Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του Star στην Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top