Για μαθητές λυκείου: Γνωρίστε τα ελληνικά Πανεπιστήμια πριν σπουδάσετε σε αυτά

Δωρεάν ημερίδες με στόχο τον ακαδημαϊκό προσανατολισμό, πριν τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου

Ακούστε στο βίντεο πώς ξεκίνησε η πρωτότυπη ιδέα των φοιτητών, όπως την περιέγραψε στο star.gr η ιδρύτρια, Διάνα Βουτυράκου

Ξεκίνησε ως μαθητική πρωτοβουλία και στη συνέχεια έγινε ο πρώτος Φοιτητικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, που στόχο έχει να ενημερώνει τους μαθητές του λυκείου για το αντικείμενο σπουδών στις σχολές των ελληνικών Πανεπιστημίων. Εδώ και τρία χρόνια βοηθά μαθητές - εντελώς δωρεάν - στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

 

Ο λόγος για την Unique Minds, η οποία για τρίτη χρονιά φέτος έχει στόχο να γεφυρώσει το χάσμα σχολείου και πανεπιστημίου. Τα μέλη της διοργανώνουν δράσεις και «ξεναγούν» μαθητές λυκείου στα Πανεπιστήμια, ώστε να κάνουν μια πιο συνειδητή επιλογή για τις μελλοντικές σπουδές τους - το πανεπιστήμιο που θα επιλέξουν και το αντικείμενο που θα σπουδάσουν.

«Σκοπός είναι ο ακαδημαϊκός προσανατολισμός των μαθητών. Μέσω των δράσεων μας, οι μαθητές γνωρίζουν το αντικείμενο των σπουδών, τα εργαστήρια των σχολών και τα ερευνητικά projects, ώστε να αποφασίσουν σε ποια σχολή θέλουν να μπουν μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις», εξηγεί στο star.gr η Διάνα Βουτυράκου, η οποία μαζί με τον Παύλο, ίδρυσαν την Unique Minds. Η ιδέα ξεκίνησε μετά από μία υποτροφία της Διάνας στην Αμερική.

Μέσα στον Μάιο γνωρίστε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη Νομική Σχολή

Τρεις ημερίδες έχουν διοργανωθεί μέσα στον Μάιο, οι οποίες είναι δωρεάν και στήνονται εξ΄ολοκλήρου από φοιτητές με επίβλεψη κάποιων καθηγητών των πανεπιστημίων αυτών. 

 

Οι μαθητές θα μπορούν να γνωρίσουν το αντικείμενο σπουδών στις σχολές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Νομικής. Για τις τρεις αυτές ημερίδες απασχολούνται 160 εθελοντές φοιτητές, ενώ συνολικά η Unique Minds ως ΜΚΟ συνεργάζεται με 357 εθελοντές φοιτητές για τα projects της.

«Σε κάθε ημερίδα ο μαθητής γνωρίζει ένα Πανεπιστήμιο ξεχωριστά, για παράδειγμα θα γνωρίσει είτε και τα 8 τμήματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είτε και τα 9 τμήματα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου», προσθέτει η 22χρονη φοιτήτρια.

Περισσότεροι από 3.000 μαθητές λυκείου από όλη την Ελλάδα έχουν ενημερωθεί από την Unique Minds, αρκετοί από τους οποίους έγιναν εθελοντές, ως φοιτητές αργότερα, στο έργο της. Όπως ανέφερε η Διάνα Βουτυράκου συνήθως στις δράσεις συμμετέχουν μαθητές από την Αθήνα ή μεμονωμένα οικογένειες από την περιφέρεια. Σε λίγες μέρες, η ομάδα της Unique θα επισκεφθεί το ΓΕΛ Πάρου για μία ενημέρωση στο λύκειο.

Γνωρίστε τους... και ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα www.uniqueminds.gr και στο facebook.com/UniqueMindsGR

της Σοφίας Βάγκα

email: s.vagka@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top