Kρήτη: Στεγνώνει το χώμα στερεύουν οι βρύσες

Εφιαλτικές εικόνες κοντά στα φράγματα

Στο μυαλό όλων... η  Κρήτη είναι ένα τόπος όπου η φύση χαρίζεται σε αφθονία. Όμως, κάθε χρόνο που περνάει οι κάτοικοι του νησιού βλέπουν τις βροχές να μειώνονται , το καλοκαίρι να... διαρκεί περισσότερο, τα φράγματα να αδειάζουν και το νερό να...στερεύει επικίνδυνα. Οι αγρότες ... αγωνιούν για τις σοδειές τους.

Φέτος ήταν η τρίτη χρονιά ανομβρίας στο Ηράκλειο, με τις βροχοπτώσεις να έχουν μειωθεί πια κατά...75%! Το πρόβλημα επιδείνωσε ακόμα περισσότερο η...πνιγηρή ατμόσφαιρα του Μαρτίου, καθώς προκλήθηκε  "μπλάκ άουτ" στο δίκτυο ύδρευσης.

Εφιαλτικές οι εικόνες που έρχονται από το Φράγμα Αποσελέμη, στο χωριό Σφενδύλι. Το σπασμένο από την ξηρασία χώμα , μοιάζει με σκηνικό ταινίας καταστροφής. Δραματικές οι εικόνες και στο Φράγμα Μπραμιανών, όπου... αναδύθηκε η εκκλησία του Προφήτη Ηλία.

Παρόμοια η εικόνα και στο Ρέθυμνο , όπου μετά από επαφές του Δημάρχου με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη αποφασίστηκε η επιχορήγηση της ΔΕΥΑΡ με ποσόν 300.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες του Δήμου εν όψει καλοκαιριού

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top