Mε δύο υπερσύγχρονες φρεγάτες του Γαλλικού Ναυτικού ενισχύεται η Ελλάδα

Οι φρεγάτες FREMM θεωρούνται ειδικές στον αντιαεροπορικό και τον ανθυποβρυχιακό πόλεμο

Δύο υπερσύγχρονες γαλλικές φρεγάτες θα ενισχύσουν το καλοκαίρι το Πολεμικό μας Ναυτικό, καθώς το Παρίσι είναι πρόθυμο να βοηθήσει την Αθήνα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, απέναντι στις απειλές της Άγκυρας.

Οι φρεγάτες FREMM θεωρούνται ειδικές στον αντιαεροπορικό, αλλά και στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο. Διαθέτουν ένα υπερσύγχρονο Ραντάρ Πολλαπλής Λειτουργίας και μπορούν να εκτοξεύσουν κατακόρυφα, αντιαεροπορικά και κατευθυνόμενα βλήματα Μεσαίου και Μεγάλου Βεληνεκούς, όπως και ανθυποβρυχιακές ρουκέτες.

Το Παρίσι συμφώνησε να νοικιάσει στην Αθήνα δύο φρεγάτες του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού για πέντε χρόνια, χωρίς ακόμα να είναι σαφές το ακριβές κόστος. Γάλλοι αξιωματικοί θα εκπαιδεύσουν τα ελληνικά πληρώματα στα νέα πλοία. 

Αιχμές της αντιπολίτευσης κατά Τσίπρα

Όμως, η λεγόμενη «Ομάδα Αλήθειας» της Ν.Δ. δημοσίευσε βίντεο με τον Αλέξη Τσίπρα να κατακερευνώνει το 2013 την τότε Κυβέρνηση, για το ενδεχόμενο ενοικίασης των συγκεκριμένων γαλλικών φρεγατών:

«Οι βαθύτεροι γνώστες των τεχνικών ζητημάτων με ενημερώνουν ότι αυτά τα πλοία, είναι πλοία ακατάλληλα για τη χώρα μας, διότι είναι πλοία ανθυποβρυχιακού αγώνα σε ανοικτές θάλασσες και όχι σε κλειστές θάλασσες όπως το Αιγαίο».

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top