Πικραμένος ο πατέρας ενός εκ των νεαρών που ύψωσαν τη σημαία στη βραχονησίδα

Ο Σταύρος Τσαγαλάς ξεσπάει και κατά εκείνων που στοχοποίησαν τον γιο του

Πικραμένος για το πως αντιμετώπισαν τον γιο του, αισθάνεται ο πατέρας του Μπάμπη Τσαγαλά, ενός από τους τρεις νεαρούς που έστησαν την ελληνική σημαία σε βραχονησίδες γύρω από τους Φούρνους. Την ίδια ώρα Τούρκος διπλωμάτης ρίχνει νέο λάδι στη φωτιά των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Από τους Φούρνους Ικαρίας ο Σταύρος Τσαγαλάς μιλά αποκλειστικά στον Μιχάλη Σβαρνιά και εκφράζει την πικρία  του για τις δηλώσεις του υπουργού εθνικής άμυνας ο οποίος από το βήμα της βουλής είχε επικρίνει την πράξη των τριών νεαρών.

«Πικράθηκα πάρα πολύ γιατί είχα μια ιδιαίτερη εκτίμηση, έχω συναντηθεί κατ΄ ιδίαν με τον Κο υπουργό. Μου είχε δώσει κάποιο μετάλλιο το οποίο αυτό θα του το επιστρέψω γιατί πλέον δε μπορώ να το κρατήσω στα χέρια μου και στο σπίτι μου μετά από όλο αυτό».

Ο πατέρας του Μπάμπη Τσαγαλά ξεσπάει και κατά εκείνων που στοχοποίησαν τον γιο του με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Δανέλη στη Βουλή σύμφωνα με την οποία ο ένας εκ των τριών νεαρών είχε ανεβάσει  στο Facebook βίντεο να πυροβολεί με όπλο της εθνοφυλακής.

«Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι αυτός. Με ενδιαφέρει ότι βρέθηκε το όπλο στα χέρια κάποιου νέου, ο οποίος νομίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιεί το όπλο του ελληνικού στρατού», είπε ο Σπύρος Δανέλης.

Από ότι φαίνεται πάντως το όπλο το κρατούσε ξάδερφος του Μπάμπη Τσαγαλά και όχι ο ίδιος.

Ζητάνε και τα ρέστα οι Τούρκοι

Στην σκιά του ισχυρισμού της Άγκυρας ότι Τούρκοι κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία από βραχονησίδα, ο Τούρκος πρεσβευτής στην ΕΕ,  Φαρούκ Καϊμακτσί, ρίχνει λάδι στη φωτιά.

 «Λουλούδια, σημαίες ή ακόμη και πικνίκ σε αυτά τα νησάκια είναι προκλήσεις.... Έτσι μέχρι να λύσουμε αυτά τα προβλήματα γιατί προκαλούμε όλα αυτά τα πράγματα;»

 «Νίπτει τας χείρας του» το ΝΑΤΟ

Την ίδια ώρα ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ Γενς Στολτενμπεργ με συνέντευξή του στα  ΝΕΑ καλούσε για άλλη μια φορά Ελλάδα και Τουρκία να λύσουν μόνες τους τις μεταξύ τους διαφορές.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top