Σε άθλια κατάσταση οι γονείς της άτυχης 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα ξενοδοχείου στη Νάξο

Τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να παίρνουν οι γονείς

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι γονείς της άτυχης 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα ξενοδοχείου στη Νάξο. Ειδικοί μιλούν στο Star για τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να παίρνουν οι γονείς για να αποτραπεί το μοιραίο.

Σπαράζει από τον πόνο του χαμού του 4χρονου αγγέλου της. Η μητέρα της μικρής Κατερίνας δεν μπορεί να πιστέψει ότι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχασε το μονάκριβο παιδί της από μια μοιραία βουτιά σε πισίνα στη Νάξο.

Η μητέρα της 4χρονης, η οποία εργάζεται σε ξενοδοχείου του νησιού ,  μη έχοντας να αφήσει κάπου το παιδί , το πήρε μαζί της στη δουλειά. Η μικρή ξέφυγε της προσοχής της και το μοιραίο δεν άργησε να συμβεί. Άρχισε να την ψάχνει πανικόβλητη όταν ξαφνικά την βρήκε αναίσθητη να επιπλέει στην πισίνα.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Νάξου και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών τελικά έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ενώ το άψυχο κορμάκι της έχει μεταφερθεί στην Αθήνα για να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς μόλις 12 δευτερόλεπτα αρκουν για να γίνει το μοιραίο.

Ποια είναι όμως τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να παίρνουν οι γονείς;

Πρόληψη και επίβλεψη. Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι το σωσίβιο τζάκετ και φυσικά οι γονείς να μην αφήνουν λεπτό από τα μάτια τους το παιδί. Στην πισίνα είναι απαραίτητο ναυαγοσώστης και φράχτης τριγύρω.

Και ποιές οι κινήσεις πρώτων βοηθειών σε περίπτωση πνιγμού ;

Κατευθείαν ξεκινάμε πιέσεις στο διάγραφμα του παιδιού, 30 πιέσεις και εισχωρούμε αέρα στο στοματάκι του παιδιού κλείνοντας του τη μύτη.

Σύμφωνα με έρευνες κάθε χρόνο 40 παιδιά χάνουν τη ζωή τους από πνιγμό. Μάλιστα, για κάθε παιδί που χάνει τη ζωή του μέσα στο νερό άλλα 15 μεταφέρονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top