Νέα 24ωρη απεργία της ΠΝΟ αύριο, Πέμπτη

Αλλαγές στα δρομολόγια - Νέα ενημέρωση: 14:41

24ωρη απεργία της ΠΝΟ

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της η ΠΝΟ, καθώς ανακοίνωσε νέα 24ωρη απεργία για αύριο Πέμπτη, 19 Απριλίου.

Σήμερα από τις 6 το πρωί τα πλοία είναι δεμένα σε όλα τα λιμάνια της χώρας. 

Ήδη, πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν ανακοινώσει αλλαγές των δρομολογίων λόγω της απεργίας, ενώ στη σημερινή κινητοποίηση των ναυτικών συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών  (Π.Ε.Π.Ρ.Ν.).

Η ΠΝΟ που προειδοποιεί για προοπτική κλιμάκωσης, ζητά την κατάργηση του νόμου 4150/2013 για τις ειδικές συνθέσεις των πληρωμάτων, στις γραμμές Πάτρας Ιταλίας, αλλά αντιδρά και στο σχέδιο υπουργικής απόφασης για τις ενδομεταφορές από πλοία με σημαία τρίτου κράτους μεταξύ ελληνικών λιμένων.

Με ανακοίνωσή της, καλεί την κυβέρνηση να δώσει επιτέλους λύση στα προβλήματα και να αφήσει κατά μέρος τις υποσχέσεις και τον εμπαιγμό.

ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΕ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας και των Παξών, μετά την απόφαση των ναυτεργατών της περιοχής, να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Όπως ανακοίνωσε το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας «Ο Άγιος Σπυρίδων», με αφορμή την εξαγγελθείσα απεργία, θα είναι σε ισχύ, για ορισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, το προσωπικό ασφαλείας των πλοίων  «Ελένη», «Νικόλαος» και «Άγιος Σπυρίδων», για την αντιμετώπιση εκτάκτων ή ζωτικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top