«Χουριέτ»: Οι Τούρκοι ειδοποίησαν την Αθήνα και κατέβασαν μόνοι τους τη σημαία

Τι υποστηρίζει με δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα - Η σημαία παραμένει εκεί και κυματίζει (δείτε εικόνες)- Νέα ενημέρωση 17-04-2018 20:48

Σε θρίλερ εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες η σημαία που «ανέβηκε» από μια παρέα Ελλήνων νεαρών στη βραχονησίδα «Ανθρωποφάς» και στη συνέχεια φέρεται να κατέβηκε από κομάντος του τουρκικού στρατού (διαβάστε εδώ την υπόθεση).

Την ώρα που το περιστατικό έχει σημάνει συναγερμό σε κυβέρνηση και Πεντάγωνο, σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ» έρχεται να δώσει μια νέα εκδοχή στο γεγονός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φόβοι για τουρκική προβοκάτσια στο Αιγαίο-Ανησυχεί η κυβέρνηση ότι οι Τούρκοι στήνουν σκηνικό Ιμίων

Αυτά είναι τα τρία παλικάρια που ύψωσαν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα

Αποκλειστικό: «Ανεβάσαμε τη σημαία στη βραχονησίδα για τον ήρωα Μπαλταδώρο»

Σύμφωνα με τη «Χουριέτ», η Τουρκία προειδοποίησε την Αθήνα πριν κατεβάσει την ελληνική σημαία από τη νησίδα Ανθρωποφάγος ζητώντας της να την υποστείλει η ίδια.

Επικαλούμενη πηγές από την Άγκυρα, η «Χουριέτ» αναφέρει ότι η τουρκική ακτοφυλακή διαπίστωσε την Παρασκευή την τοποθέτηση της σημαίας και ενημέρωσε αμέσως την Άγκυρα η οποία είχε σε διάφορα επίπεδα επαφές με την Αθήνα καλώντας την «να δώσει αμέσως τέλος σε αυτή την πρόκληση και να κατεβάσει τη σημαία από τη βραχονησίδα», σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ωστόσο διαπιστώθηκε ότι η σημαία παρέμεινε το Σαββατοκύριακο και έτσι οι Τούρκοι κομάντος ανέβηκαν στη βραχονησίδα κατεβάζοντάς την και επέστρεψαν στην Τουρκία. 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ

 

Την ίδια στιγμή, το samostimes.gr με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Σβαρνιά, βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής από τις ελληνικές βραχονησίδες στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Κορσεών και κατέγραψε τι συμβαίνει.

Όπως θα δείτε τόσο στο video όσο και στις φωτογραφίες, παρά τους ισχυρισμούς των Τούρκων, «η ελληνική σημαία είναι εκεί και κυματίζει περήφανα», σημειώνει ο δημοσιογράφος, προσθέτοντας ωστόσο πως το ελληνικό λιμενικό δεν τους επέτρεψε να πλησιάσουν περισσότερο:

«Eμεις φτάσαμε κοντά στα 2 αυτά νησάκια. Δεν μας επετράπη να πλησιάσουμε περισσότερο από την ελληνική ακτοφυλακή».

 

TΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ

 

Οι τρεις νεαροί που υποστηρίζουν ότι σήκωσαν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα «Ανθρωποφάς» και σε τέσσερις ακόμα, δήλωσαν στο star.gr ότι το έκαναν για να τιμήσουν τον ήρωα σμηναγό Μπαλταδώρο.

Τα δυο αυτά νησάκια έχουν βρεθεί αρκετές φορές στο στο στόχαστρο της Τουρκικής επεκτατικής πολιτικής που αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία σε αυτά.

Πρόκειται για νησιά στα οποία απο αρχαιοτάτων χρόνων ασκούνται ήπιες ανθρώπινες δραστηριότητες όπως εκτροφή αιγοπροβάτων αλλά και κυνήγι μιας και υπάρχουν εκατοντάδες αγριοκούνελα. Συχνά οι κάτοικοι των Φούρνων τα επισκέπτονται για να μαζέψουν χόρτα (ένα είδος που το συναντάς μόνο εκεί) αλλά και σαλιγκάρια.

Ο Μ. Γιλντιρίμ έσπευσε με το γνωστό του ύφος να καλέσει την ελληνική πλευρά να αποφύγει συμπεριφορές που θυμίζουν το 1996, ενώ το ΓΕΕΘΑ ξεκίνησε έρευνα για να εξακριβώσει αν τελικά ισχύουν οι ισχυρισμοί του Τούρκου πρωθυπουργού.

Το Λιμενικό μάλιστα διεξάγει έρευνες για να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει ύποπτες κινήσεις στις συγκεκριμένες βραχονησίδες. Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κάτι ύποπτο, ενώ οι έρευνες επικεντρώνονται στην ευρύτερη περιοχή της Ικαρίας και της Σάμου.

Πηγή: Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top