Σε ύφεση η φωτιά στην Ηλεία – Από κάψιμο κλαδιών ξεκίνησε η πύρινη κόλαση

Παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή - Νέα ενημέρωση: 21:34

Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στην Ηλεία.

Διαβάστε επίσης: Ανεξέλεγκτη φωτιά στην Ηλεία: Από Ζαχάρω μέχρι Ανδρίτσαινα-Ισχυροί άνεμοι, οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια

Περισσότεροι από 70 πυροσβέστες με 24 οχήματα, καθώς και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, Καναντέρ, επιχειρούν από το πρωί στις περιοχές Φρίξα και Σκυλλουντία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα μέσα σε χαράδρα, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν και μηχανήματα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Η ένταση των ανέμων που έπνεαν χθες στην περιοχή έχει μειωθεί και αυτό είναι ένα καλό σημάδι, ενώ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλους, δεν έχουν καεί σπίτια και υπάρχουν μόνο ζημιές στη στέγη ενός σπιτιού στη Νέα Σκυλλουντία.

Μεγάλες όμως είναι οι καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες, καθώς έχουν καεί πολλά στρέμματα με ελαιόδενδρα.

Όσο για το τι προκάλεσε τη μεγάλη φωτιά, σύμφωνα με τον ίδιο ήταν το κάψιμο κλαδιών από αγρότες της περιοχής, παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών για τους ισχυρούς ανέμους που θα έπνεαν στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Δ. Μπαλιούκος με τη σειρά του δήλωσε ότι η κατάσταση σήμερα είναι καλύτερη και ότι στο έργο της κατάσβεσης συνέβαλε και μια πρωινή βροχή που έπεσε το πρωί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top