Η τελευταία συνομιλία του Σμηναγού με τον Νο2 πιλότο: «Ακολούθησέ με να βγούμε από την ομίχλη» - Υπάρχει video ντοκουμέντο

Πώς σώθηκε ο δεύτερος πιλότος κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή / Νέα ενημέρωση 20:55

Σοκαρισμένος είναι ο πιλότος του δεύτερου Mirage 2000-5 που μαζί με τον Γεώργιο Μπαλταδώρου, πετούσαν σε σχηματισμό όταν έλαβαν σήμα για αναχαίτιση τουρκικών F-16 στο Αιγαίο.

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, η αναχαίτιση δε συνέβη ποτέ καθώς όταν έφτασαν στο σημείο τα τουρκικά μαχητικά είχαν ήδη αποχωρήσει.

Κατά την επιστροφή των δυο πιλότων στη βάση τους στη Σκύρο (135 Σμηναρχία Μάχης), ο 34χρονος Σμηναγός που «χάθηκε» ηγούταν του σχηματισμού ως Νο1 πιλότος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε άθλια κατάσταση ο αδελφός του Γεώργιου Μπαλταδώρου – Άγνωστες πτυχές από τη ζωή του Σμηναγού

«Ακήρυχτος Πόλεμος»: Η Πολεμική Αεροπορία θρηνεί από το 1990 τόσα θύματα, όσα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Το τελευταίο τηλεφώνημα του ήρωα σμηναγού στη γυναίκα του: «Να προσέχεις, ο Θεός μαζί σου»

«Θέλουμε να βρεθούν τα αίτια της τραγωδίας» - Τι λένε οι συγγενείς του νεκρού Σμηναγού στο star.gr

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν από το κανάλι «Epsilon», ο Νο 2 πιλότος που σώθηκε από θαύμα την τελευταία στιγμή, αποκάλυψε τον τελευταίο διάλογο που είχε με τον Νο1 πιλότο (τον Γεώργιο Μπαλτσατζή), δευτερόλεπτα πριν το Mirage 2000-5 συντριβεί στο Αιγαίο, 9 μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

  • Μπαλταδώρος: «Νο 1 εδώ, ακολούθα με να βγούμε από την ομίχλη»
  • Πιλότος Νο 2: «Βλέπω από το όργανο ότι είμαστε κοντά στη θάλασσα. Εγώ ανεβαίνω».


Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που μίλησαν. Στη συνέχεια ο Νο2 έχασε επαφή με το Mirage του 34χρονου Σμηναγού.

Κατά την επιστροφή του στην 135 Σμηναρχία Μάχης, ο Νο1 ήραν ακόμα ταραγμένος. Εξετάστηκε αμέσως από τον γιατρό της βάσης και στη συνέχεια αποκάλυψε στους συναδέλφους του τον διάλογο που είχε με τον Σμηναγό.

Η κηδεία του αδικοχαμένου πιλότου, θα γίνει αύριο Σάββατο στις  14:00, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, ενώ αναμένεται να παρευρεθεί και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

(Το σπίτι όπου έμενε ο 34χρονος Σμηναγός με τη γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά -6 και 8 ετών- στην Πετρούπολη)

ΤΟ VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

 

Το οnalert, αναφέρει πως η κάμερα του δεύτερου Mirage Mirage 2000 – 5, έχει καταγράψει όλη την πτήση και αναμένεται να δώσει απαντήσεις στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όπως έχει γίνει γνωστό στη θόλωση που είχε δημιουργηθεί από τις μετεωρολογικές συνθήκες, τα δυο Mirage 2000-5 εισήλθαν μαζί ως ανοιχτός και όχι ως κλειτός σχηματισμός. Πραγματοποίησαν μαζί τη βύθιση στη νέφωση η οποία ήταν χαμηλή, κάτω και από τα 300 μέτρα.

Όταν ο δεύτερος πιλότος διαπίστωσε την απώλεια του αρχηγού του σχηματισμού, φέρεται να ενημέρωσε ακαριαία ότι «έχασα τον 1» (δηλαδή τον Γεώργιο Μπαλταδώρο).

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top