«Έβαλαν τα γυαλιά» σε όλους μας δύο Έλληνες φοιτητές

Τόλμησαν και κατάφεραν να νικήσουν την κρίση

Ο Λευτέρης Αραπάκης και ο Γιώργιος Τσώλης είδαν την κρίση ως μία τέλεια ευκαιρία για να κερδίσουν χρήματα. Όταν κατάλαβαν οτι με τα πτυχία τους δεν θα βρουν τη δουλειά που ονειρεύονταν, αποφάσισαν να  "ρίξουν" άγκυρα σε άλλο λιμάνι. Άνοιξαν την πρώτη σχολή αλιείας στην Ελλάδα. 

Ο Λευτέρης είναι φοιτητής της ΑΣΟΕ και γόνος οικογένειας ψαράδων. Εργαζόταν τα βράδια στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου για να βγάζει το χαρτζιλίκι του. Ο Γιώργος Τσώλης είναι φοιτητής της Γεωπονικής. Στόχος των δύο νεαρών ήταν να ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά από τις οικογένειες τους. Η ιδέα τους πρωτότυπη. Ίδρυσαν την «Εναλεία», την πρώτη σχολή αλιείας στην Ελλάδα με έδρα τον Πειραιά. 

Όπως μας αναφέρουν και στο βίντεο, οι δυο φοιτητές εκπαιδεύουν τους μελλοντικούς ψαράδες, δίνοντάς τους τα κατάλληλα εφόδια για να βγουν στην αγορά εργασίας. Οι αποδοχές για έναν ψαρά σε ένα αλιευτικό σκάφος, μας λένε, είναι αρκετά ικανοποιητικές. Ξεκινούν από τα 1000 ευρώ και μπορούν να φτάσουν εώς και τα 4000 ευρώ.

 

Ένα μεγάλο μπράβο στους δύο νεαρούς φοιτητές που δεν κάθισαν με σταυρωμένα χέρια και κατάφεραν να πετύχουν τα όνειρα τους εν μέσω κρίσης. Στέλνουν μήνυμα σε όλους μας πως, όταν αγωνίζεσαι για να πετύχεις αυτό που θες, τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο. 

 

Ρεπορτάζ: Θεόδωρος Καραμάτσικος

t.karamatsikos@star.gr

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top