Κλείνει τη βάση της στα Χανιά η «Ryanair» - Μειώνει τα δρομολόγια εσωτερικού

Τι απαντά η Fraport Greece

Η Ryanair μειώνει τα δρομολόγια εσωτερικού στην Ελλάδα

Στη μείωση δρομολογίων εσωτερικού προχωρά από την 1η Ιουνίου η «Ryanair» η οποία κλείνει τη βάση της στα Χανιά.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια, την ακύρωση τεσσάρων πτήσεων χαμηλής συχνότητας από τα Χανιά προς το Κατόβιτσε, το Μέμινγκεν, τη Βενετία Τρεβίσο και το Βίλνιους.

Σε ανακοίνωσή της, η ιρλανδική εταιρόα χαμηλού κόστους, αναφέρει πως μεταφέρει ένα αεροσκάφος από την Αθήνα και ένα από τα Χανιά σε βάσεις της στη Γερμανία, όπου επεκτείνει τις υπηρεσίες της.

Τονίζει ωστόσο πως θα συνεχίσει τις υπηρεσίες της από Αθήνα προς Μύκονο, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη αυτό το καλοκαίρι. Όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια εσωτερικού στην Ελλάδα θα ακυρωθούν από 1η Ιουνίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «RYANAIR»:

 

«Δυστυχώς, οι χρεώσεις των ελληνικών αεροδρομίων, στην πλειοψηφία τους, ενθαρρύνουν τα δρομολόγια μόνο το καλοκαίρι και μόνο σε διεθνείς προορισμούς, δρομολόγια τα οποία απαιτούν λιγότερα αεροσκάφη στην Ελλάδα. Συνεπώς, δύο αεροσκάφη θα μεταφερθούν από την Ελλάδα στη Γερμανία, όπου μπορούν να επιτύχουν υψηλότερη απόδοση σε ετήσια βάση. Η Ryanair παραμένει ανοικτή σε συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς εκμετάλλευσης των αεροδρομίων για τη δημιουργία σχεδίου ανάπτυξης, το οποίο θα αφορά όλες τις αεροπορικές εταιρείες, θα υποστηρίζει πτήσεις καθ' όλο το έτος και θα δικαιολογεί επιπλέον αεροσκάφη με μόνιμη βάση στα ελληνικά αεροδρόμια» δήλωσε ο διευθυντής Πωλήσεων & Μάρκετινγκ της Ryanair για την ανατολική Μεσόγειο, Νικόλαος Λάρδης.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η FRAPORT GREECE

 

Μετά την απόφαση της «Ryanair» να περιορίσει το πτητικό της έργο στην Ελλάδα, κλείνοντας παράλληλα τη βάση της στα Χανιά, η «Fraport Greece» μέσω του γενικού της διευθυντή, κ.Γιώργου Βήλου, απάντησε πως σέβεται τις αναγκές και επιλογές της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους, η οποία θα συνεχίσει να αποτελεί έναν στρατηγικό συνεργάτη της Fraport.

Ολόκληρη η δήλωση του κου Βήλου:

«Η απόφαση της Ryanair να περιορίσει το πτητικό της έργο στην αγορά του εσωτερικού οφείλεται σε επιχειρησιακούς λόγους της εταιρείας.  H Fraport Greece σέβεται τις επιχειρησιακές ανάγκες και επιλογές της Ryanair, η οποία σε κάθε περίπτωση εξακολουθεί να αποτελεί έναν στρατηγικό συνεργάτη που επιχειρεί στα 9 από τα 14 αεροδρόμια, κατέχοντας σημαντικό μερίδιο αγοράς και καταγράφοντας μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στους διεθνείς προορισμούς.

Από την πλευρά μας, προτεραιότητα αποτελεί η εξυπηρέτηση  της αυξημένης επιβατικής κίνησης  που αναμένουμε φέτος στα αεροδρόμιά μας και οι ενέργειές μας στοχεύουν προς αυτή την κατεύθυνση».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top