Στελέχη Ελληνικής ακτοφυλακής περιπολούν αδιάκοπα στην πρώτη γραμμή των θαλάσσιων συνόρων

Μόλις χθες το λιμενικό ενισχύθηκε με νέο σκάφος, που μπορεί να κάνει απόβαση

Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο. Βίντεο-ντοκουμέντο κατέγραψε μια νέα προκλητική ενέργεια ανοιχτά της Χίου. Την ίδια στιγμή η Ελληνική Ακτοφυλακή ενισχύεται με νέα σκάφη και τα στελέχη τους επαγρυπνούν διαρκώς.

Κατά κύματα έρχονται ξανά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι βάρκες με τους προσφύγες και τους μετανάστες. Την ίδια στιγμή το Λιμενικό ενισχύεται με νέα σκάφη και τα στελέχη του περιπολούν αδιάκοπα, προασπίζοντας το Αιγαίο και πάντα στο πλευρό των ανθρώπων που κινδυνεύουν στη θάλασσα.

Μόλις χθες το λιμενικό ενισχύθηκε με νέο σκάφος, που μπορεί να κάνει απόβαση, έχει βαρύ οπλισμό, ειδικές δυνάμεις και αλεξίσφαιρα τζάμια.

Βίντεο- ντοκουμέντο – Καταγράφει τη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας ανοιχτά της Χίου

Βίντεο-ντοκουμέντο κατέγραψε τη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας χθες το πρωί ανοιχτά της Χίου. Διακρίνεται ξεκάθαρα το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού να μην κάνει απολύτως τίποτα για να σταματήσει και να διασώσει βάρκα με 53 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι κινδύνευαν εντός τουρκικών χωρικών υδάτων και με κραυγές απόγνωσης τους εκλιπαρούσαν για βοήθεια.

Τι έκαναν οι Τούρκοι στη συνέχεια; Με τη γνωστή τακτική τους άφησαν σκόπιμα τη βάρκα με τους πρόσφυγες να μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα, μπήκαν και αυτοί παράνομα, διεκδικώντας όψιμα το δικαίωμα να κάνουν τη διάσωση. Αφού δεν τα κατάφεραν άρχισαν να κάνουν απόνερα με επικίνδυνους ελιγμούς, δυσχεραίνοντας έτσι την επιχείρηση διάσωσης από τους Έλληνες λιμενικούς.

Σε αντίθεση με τους Τούρκους, τα στελέχη της Ελληνικής Ακτοφυλακής, διακρίνονται καθημερινά όχι μόνο για τον επαγγελματισμό τους και την ψυχραιμία τους απέναντι στις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, αλλά και για τον ανθρωπισμό τους στο δράμα των μεταναστών και των προσφύγων. 

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top