«Όχι» στην έκδοση ενός ακόμη Τούρκου από το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας

Είχε συλληφθεί στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική μαζί με άλλους 8 συμπατριώτες του

Συμβούλιο Εφετών: Όχι στην έκδοση ενός ακόμη Τούρκου

«Όχι» στην έκδοση ενός ακόμα Τούρκου (από τους 9 που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο στην Αθήνα) είπε με χθεσινή του απόφαση το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας.

Ο Ali Ercan Gokoglou, είχε συλληφθεί στις 28 Νοεμβρίου 2017 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Αθήνα και στη συνέχεια η Ελλάδα κλήθηκε να τον εκδώσει με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο της Τουρκίας ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς, σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, υπάρχει καταδίκη ποινής φυλάκισης 6,3 ετών εναντίον του για αδίκημα που διέπραξε το 1999. Σύμφωνα με την υπεράσπιση, ο Gokoglou διώκεται από τις τουρκικές Αρχές για τις πολιτικές του πράξεις, αλλά κι επειδή ήταν μέλος του Συλλόγου Γονέων Πολιτικών Κρατουμένων στην Τουρκία (ΤΑΥΑD).

Ο ίδιος αρνήθηκε στο δικαστήριο οποιαδήποτε κατηγορία για εμπλοκή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ υποστήριξε ότι φοβάται για τη ζωή του, εάν επιστρέψει στην Τουρκία.

Μάλιστα, υποστήριξε πως εργαζόταν στην Τουρκία ως αρθρογράφος σε πολιτικά περιοδικά και πως έφυγε από τη χώρα «λόγω της πολιτικής κατάστασης».

Να σημειώσουμε πάντως ότι ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να μην υπάρξει έκδοση του 50χρονου Τούρκου στην Τουρκία με το σκεπτικό ότι «δεν υπάρχουν τα εχέγγυα για να δικασθεί δίκαια», με το Συμβούλιο Εφετών να γνωμοδοτεί να μην εκδοθεί στην Τουρκία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top